lørdag 16. februar 2013

Rolig fredagsmil

Litt småsliten i beina etter 16 harde km torsdag, var jeg litt spent på å løpe igjen fredag. Men ble enige med løpefølget om 10 tålig rolige kilometre innover på grusveiene langs Frøylandsvatnet (på Jæren) rett etter jobb og været er bra, med lite vind og store, blå partier på himmelen.

Knipset på Jæren da jeg var på kjøretur, fredag 15.02

Kom oss avgårde før kl 16, og det er en god følelse. Å være ferdig trent fredag før kl 17 er tilfredsstillende. Det er praktisk og logistikkvennlig å løpe rett etter jobb, særlig når løypene ligger 200-300 meter fra kontoret. De to første kilometrene var det praten som stod i høysetet, alltid mye å diskutere når vi er to:-) Etter hvert som vi kom oss lengre bortover, ble underlaget isete og glatt og vi ble henvist til å løpe nesten helt ut i grøfta, som var det beste alternativ. Bestemte oss derfor for å snu da vi kom til 4 km, og løpe tilbake og ta de 2-3 siste kilometrene på kryss og tvers i skogen ved inngangen til Frøylandsvatnet. Som km-tidene viser, var vi to ganger opp en bratt, nokså lang bakke, derav ei km-tid over 6 minutter. Avsluttet en del raskere, med to runder i ei 600 meters-løype.Av og til er det godt for kropp og sjel å ikke løpe fort på trening, selv om jeg synes vi holdt trøkket greit oppe til tross for at praten nesten går ustanselig.


En fin fredag ettermiddag - jeg er ikke helt ferdig med treningsuka, for jeg mangler 3,8 km til å overstige 50 km, så det blir nok 10-12 km til i løpet av helgen.

 Prøvde ut Asics Excel33 på fredagens løpetur, en lett og behagelig sko, som skal tvinge deg til å lande mer på forfot, fordi den ikke har noe særlig helling fra hæl til tå. Blir nok en del turer med disse framover.

Snart er våren her - heldigvis, og tid for litt knallfarger på treningstøyet.


Oddveig har bestemt seg for denne våren å teste ut denne freshe Mizuno Waze Inspir, som er en fulldempet løpssko, og ifølge Oddveig, veldig god passform. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar