mandag 3. desember 2012

Luke nummer 3

Jeg er fan av julen, men ikke særlig glad i snø. Faktisk kommer jeg i julestemning uten det hvite som legger seg på bakken.

 Langgata i Sandnes første lørdagen i desember. Fin julestemning.

Liker best å løpe på bare asfalt- og grusstier, og liker ikke at snøen har lavet ned de siste dagene. Derfor lengter jeg tilbake til sommerens treningsturer i shorts og singlet - til dager der gradestokken krøp over 25 grader. Ja, for det var ei uke i mai, i forbindelse med pinsen, at vi hadde noen fantastiske dager på Vestlandet. Fredag 25. mai  ble benyttet til løpetur med Oddveig rundt Frøylandsvatnet, og omgivelsene står i sterk kontrast i forhold til dagens løpetur (9 km på snøstier som gjorde hvert eneste skritt mye tyngre enn vanlig). 

Tilbake til treningsturen under langt varmere forhold. 16, 7 km er lengden rundt Frøylandsvatnet, som går gjennom både Time og Klepp kommune på Jæren. Halve løypa er grussti og halve asfalt. Jeg synes de er lettere å ta asfaltbiten først, for da går det litt nedover hele veien før man svinger inn på gruspartiet. Men - denne fredagen la vi på sprang på grusen først, og jeg husker bare at det var veldig varmt og lurte på om jeg hadde nok sportsdrikke med meg i beltet.

 To fornøyde damer etter 16, 7 km i varmen

Vi la oss på et passe greit tempo, ca 5.35 i snitt synes jeg å huske, og løp omtrent med samme fart rundt hele vatnet. Da jeg skulle lete fram dataene fra turen, fant jeg dem ingen steder, og det var jo ikke rart. På den tida var Garmin-klokka mi inne til reparasjon, og selv om jeg skrudde på Endomondo ved start, gikk mobilen tom for strøm da vi hadde passert 10, 5 km. Ser av tidene her at jeg husker bra:-)


Oddveig hadde ikke drikke med på turen, og klarte seg fint uten, mens jeg drakk den halve literen med sportsdrikke jeg hadde i beltet. Varmen var ikke det store problemet, selv om det kjennes litt mot slutten. Husker også at vi fjollet og lo, for jeg ble plutselig så stiv i låra og hadde nok ikke verdens fineste stil de to siste kilometrene inn mot Bryne sentrum... Må ha vært litt av et syn:-).Fotosession etter endt løp må også ha vært et syn for turgåerne som gikk forbi. Må alltid samle opp litt bilder fra treningsturene - kjekt å se tilbake på.

Dager og løpeturer som dette går aldri i glemmeboka. Jeg er definitivt et sommermenneske.Dagens julegavetips:

Mizuno Wave Elixir, en "mellomvekter" av en joggesko som jeg har veldig lyst til å teste ut


2 kommentarer:

  1. Åh, så herlige sommerbilder, Trude! Så helt nydelig ut. Gleder meg til sommeren!! :-)

    SvarSlett
  2. Jeg elsker vinteren, men de bildene fikk meg faktisk til å savne sommeren :)
    Får faktisk de skoene i julegave! :)

    SvarSlett