lørdag 8. desember 2012

Luke nummer 7

I området der jeg løper til vanlig, det vil si på asfaltstier i Sandnes, støter jeg ofte på friidrettsstjerner som Henrik Ingebrigtsen og Bjørnar U. Kristensen (mellomdistanse og femte plass i OL, og hekkeløper med VM- og OL-deltakelse), og jeg ser ofte beundrende på den lette stilen deres, der de nærmest spretter avgårde uten at det ser ut til at de anstrenger seg det minste grann. Men,  luke nummer 7 handler ikke om mannlige idrettsstjerner.

Jeg kommer nemlig ikke utenom mitt møte med sprintdronning Ezinne Okparaebo, som jeg traff på under en av mine treningsturer rundt Sognsvann i høst (september). Blidere og mer hyggelig idrettsutøver tror jeg man skal lete lenge etter.


Hun var ute på en rolig (til henne å være) søndagstur i raskt gange-tempo, og jeg så jo på lang avstand at det var noe ekstraordinært med den flotte beinmuskulaturen. Da jeg stoppet henne for å be om bilde, var det null problem. I forfjamselen stotret jeg jo fram noen engelske gloser, før jeg kom på at det var totalt unødvendig....

I høst ble det gjensyn med den flotte stien langs Sognsvann flere ganger, oftest sammen med Vibeke, som er Sandnes-jente, bosatt i Oslo. Henne kan du for øvrig følge på bloggen Vibbileaks, hun har stadig treningsprosjekter på gang.I løpet av de fire-fem gangene jeg var i aksjon rundt Sognsvann, prøvde jeg aldri helt å sette pers på de drøyt tre kilometrene, men det skal jeg jammen gjøre i 2013 har jeg bestemt meg for.  Jeg «luller» rundt på 14 min eller deromkring, men vet jeg kan klare komme under 13 minutter hvis jeg treffer på den riktige dagen.Løpeturer rundt Sognsvann er for meg ikke som andre løpeturer. Siden jeg bodde i området i tre år tidlig på nittitallet, blir jeg alltid fylt av gode minner hver gang jeg nærmer meg de grusstiene. Nordmarka er ikke annet enn digg.Dagens gavetips:
En Nike-genser til herre, knallgod å løpe i når det nærmer seg vår.2 kommentarer:

  1. Gleder meg til våren og ny pers rundt Sognsvann for oss begge, Trude! Vi skal SÅ gruse gamle rekorder! :-D

    SvarSlett
  2. Tror jeg har 13.47 eller noe slikt, den skal gruses, moses og smadres. Gleder meg til du kommer hjem til jul, forresten. Joggings og vinings, håper jeg.

    SvarSlett