søndag 16. desember 2012

Luke nummer 15

Nå måtte jeg tenke meg godt om og bla tilbake i treningsdagboka. Jeg har alltid noen økter jeg husker bedre enn andre, men av og til glir de over i hverandre. Mulig det er fordi jeg ikke er flink nok til å variere løyper, eller kanskje det er for mange gode øyeblikk å velge mellom. Vel - da jeg satt og så på aktivitetslista på Garmin, pekte onsdag 15. august seg ut. De dagene der beina bare vil løpe, og farten opprettholdes - det er løpelykke.
Som regel pleier jeg å stoppe halvveis for å ta bilder med iPhonen, men denne onsdagen hadde jeg speed i beina så det holdt, og det var bare å glemme all fotografering. Å få til kompakte treningsøkter med høy intensitet er et mentalt løft. 14 km på 1 time og 10 minutter er i mine øyne effektiv trening, og man snakker også om nettotid - jeg skal jo ikke til og fra noen steder...Løp min vante trasé og startet ganske kjapt ut med 5.09 i snitt per km. Lå stort sett rundt 5.00 hele tiden, men klarte de to siste kilometrene med negativ splitt, og det er alltid en ekstra god følelse. Jeg har for vane å holde litt igjen i starten, og har fått en del igjen for det i forhold til disposisjon av krefter i løpsdeltakelser. Noen ganger irriterer det meg at jeg er litt "feig" de første kilometrene, men på distanser lengre enn 15 km, fungerer denne taktikken optimalt. Målet i 2013 er at jeg skal bli flinkere til å klemme enda hardere til fra start på kortere distanser (10 og mindre).
3 kommentarer:

  1. Du er en inspirasjon :) Hva slags intensitet ligger du på egentlig når du trener sånn som denne økten? Altså ligger på ca 5min/km.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er dessverre dårlig til å trene med pulsbelte, fordi det "gnager" sånn. Likevel har jeg en subjektiv følelse om at jeg ligger på 165-170 i puls. Makspulsen min er 193.

      Slett