torsdag 6. desember 2012

Luke nummer 6

Nytt løp som skal hentes fram fra året som gikk. På denne kanten av landet har ikke minusgradene sluppet taket enda, men de gjør det i tankene, når jeg ser på bilder fra Varhaugmila 2. juni - ikke sånn veldig varmt, men iallfall sol og mye blå himmel.


Dette løpet gikk seks uker etter London maraton, og siden jeg slet med svimmelhet og gynging akkurat da, var ikke formen helt på topp. Merkelig nok var det ikke så ille da jeg løp...

Vel - uansett hadde jeg bestemt meg for å stille opp i dette løpet, som inngikk i Løpekarusellen på Jæren der det gjelder å sanke 100 km (fordelt på 16 konkurranser) for å være med i trekningen av flotte premier. Dit er jeg faktisk nå, har 126 km faktisk:-)

Varhaugmila er et tradisjonsrikt løp som går i ei sløyfe på fem kilometer. Man kan velge om man vil løpe en eller to runder. Vil si at løypa er nokså lettløpt, det er få bakker, og dessuten går det litt unna fra 3 til 4,5 km.Husker at jeg var litt spent før start, siden jeg ikke visste helt hvordan formen var, hadde løpt meg litt opp de siste ukene, med mer tempo, men gikk ikke for ny personlig rekord. Åpnet ganske hardt, med en kilometertid på rundt 4.30 og slakket litt av etter hvert. Brukte ca 23  minutter på første runde, mens det gikk litt senere på andre og siste, slik at jeg kom i mål på 47.35 - ett minutt etter persen på mila. Var helt greit tilfreds med tida, men måtte se meg slått av denne dama, som løp på hjemmebane.Motvinden gjorde det noe vanskelig på slutten, det blåste ganske kraftig - da ble den siste kilometeren litt tøff.Når jeg løper 10 km, har jeg på disse superlette skoene, Asics Gel Tarther 2, som kun veier 170 gram. Bruker de sjelden til trening, men av og til snører jeg det på hvis jeg skal løpe korte og ekstra kjappe intervaller. Fine i fargen er de også... Det liker jeg.

4 kommentarer:

 1. Kjempefin blogg :)
  Kan du lage et innlegg om skader og hva du gjør for å forebygge?
  Ha en super helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg kan godt prøve på det, selv om jeg kanskje ikke gjør noe superspesielt for å unngå skader. Har drevet god grunntrening i mangfoldige år, samt er nok utstyrt med gode gener...:-) Men så mye løping røyner jo på knærne, så jeg må sette i gang med styrkeøvinger som kan forebygge også i framtida:-)

   Slett
 2. Tenker jeg må prøve meg på Løpekarusellen jeg óg neste år! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper den kommer igjen til neste år også. I år var første gang.

   Slett