mandag 10. desember 2012

Luke nummer 10

Ny desemberdag, ny luke i trenings- og løpskalenderen. Bak luke nummer 10 skjuler seg et løp fra
8. september som jeg meldte meg på helt spontant.

I forbindelse med åpningen av Arne Garborg forfattersenter på Bryne, arrangerte ivrige ildsjeler i Bryne og Undheim friidrett, et eget løp, Veslemøyløpet, som gikk fra den kjente jærforfatterens skrivestue i Knudaheio, til forfattersenteret i Bryne sentrum, en strekning på 15 km. Helt perfekt løpslengde, spør du meg..

Været var ruskete, ingen bombe akkurat, men hjalp at de første kilometrene gikk i nedoverbakke og lange sletter. Etter fem-seks kilometer kom det en bratt stigning, opp til Garborg-heimen, før vi fortsatte litt ned og så gikk det kraftig oppover nok en gang. Skikkelig seige grusbakker som jeg synes jeg brukte mye krefter i. Prøvde meg litt fram med farten, og lå vel rundt 5.30-6.00  i de tyngste bakkene. Ellers gikk det radig unna.Jeg hadde et halvmaraton i beina ei uke i forveien, men det merket jeg lite til. Beina kjentes friske og ut og jeg følte jeg klarte å sette opp farten en god del på slettene og opprettholde denne fram mot mål.

Hvorfor gjerde- og kubilde? Joda, vi løp forbi dette jordet, som jeg kjørte forbi et par uker senere i 
forbindelse med et jobboppdrag. Liker så godt landskapet her. Veien går nesten like ved. 


Guttene og morfar kom kjørende langs sykkelstiden der vi løp de siste to kilometrene, og for guttene er det ekstra stas å lange litt cola og å stå i målområdet. De tror jo litt bedre om mora enn det som faktisk er tilfelle. Men i Veslemøyløpet ble jeg vel nest beste kvinne, så det var jo artig. 5.05 i snitt var helt greit. Det er jo lett å se hvor det gikk oppover....Etter løpet gikk turen tilbake til start, for å hente bilen min, og da var et besøk til Garborg-statuen obligatorisk for både mor, morfar og twinsa.4 kommentarer:

 1. Hvordan er treningen din nå om vinteren? :) tar du aldri fri?

  SvarSlett
 2. Nei, jeg har nettopp startet oppkjøringa mot London maraton 21. april neste år. Løper 45-55 km i uka akkurat nå, øker fra 1. januar, til 55-65.

  SvarSlett
 3. Åh, i London!! Wow!! Forventer MASSE bilder :D
  Siden du er så rask, løper du intervaller? - isåfall, hvordan? :)

  SvarSlett
 4. Jeg løp i London i år også, bare se i høyre på bloggen på april, så finner du et blogginnlegg om løpet:-) For å svare på spørsmålet ditt; Jeg løper intervall én gang i uka, men har ikke begynt med det enda, starter første uka i januar. Har hatt pause fra intervall siden før maraton i Berlin for litt over to måneder siden, men løp intervall en til to ganger i uka (varierte litt) fra tidlig i vinter til og med september. Varierer intervall-lengdene, alt fra 30 sekunders drag til 4x4. Har også kjørt lengre strekk, med for eksempel 6x1000 meter eller 4x2000 meter. Jeg foretrekker 2minx10 eller 1 min x20. Har også kjørt en del 5x5 min, da holder jeg en fart på ca 4.15-4.30 per km. På de aller korteste intervallene, kan farten ligge på 3.50-4.10 per km, men det er det jo formen som avgjør. Det viktgiste er jo at man løper med høyere intensitet og hastighet enn ved normal jogging.


  SvarSlett