fredag 21. september 2012

Nye joggeskomodeller

Neida, har ikke tenkte å investere i enda et par med løpesko, men det er alltid kjekt å se hva som rører seg i de flotte hyllene på G-Sport Jæren (Klepp og Nærbø). Alltid like blide Oddveig har mye kunnskap om de ulike modellene, og er trofast mot både Asics og Mizuno.Her er det jeg som har begge modellene på føttene, til venstre er Asics Gel Kayano 18, i litt nye fargekombinasjoner. Den andre skoen er fra Mizuno, model Wave Inspire 8. Ifølge Oddveig byr disse to skoene på de samme egenskapene, nemlig veldig god støtdemping som gir god løpskomfort, spesielt på lange turer. Det veier opp for at denne typen sko er litt tyngre (ca. 280 gram) enn mellom- og lettvekterne. Jeg har ikke prøvd denne typen Mizuno, men synes at den siste utgaven av Kayano 18 (de kommer med to utgave per år, før nummeret skifter) er hakket bedre enn den jeg kjøpte i vinter. Nå ble jeg imidlertid fristet til å prøve Mizuno, den føltes veldig bra på foten, god passform.Blant de litt lettere joggeskoene, som jeg personlig synes egner seg til maks halvmaraton-distanse, finnes Asics DS Trainer 17 (til høyre på bildet) og Mizuno Wave Elixir 8, begge i spreke farger. Sistnevnte er hakket lettere, og veier ca 230, mot 245 gram. Jeg foretrekker å bruke Asics DS Trainer 17 til intervalltrening og kortere turer, rundt 10-12 km.
Ellers er det mye sprekt også fra Nikes Freerun-kolleksjon - stadig sterke og friske farger.....


 

6 kommentarer:

 1. Jeg har både Wave Inspire 8 og Kayano 18. De er helt forskjellige på foten, i hvert fall! Mizunoene er mine absolutte favoritt-all round-sko, fordi de både er lette og godt dempet. Kayanoene er fryktelig tunge, synes jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vært trofast mot Kayano i en årrekke, og kvier meg for å bytte, men spørs om jeg ikke må prøve å se om jeg blir "frelst" på nytt. Synes ikke Kayaonene er sååå tunge, iallfall veier den gode dempinga opp for at de er noen gram tyngre. Jeg har - bank i bordet - ikke slitt med skader som vonde kne og ankler, til tross for at jeg nesten utelukkende løper på asfalt, ca 250-270 km hver måned.

   Slett
 2. Svar
  1. Og det var kjekt å være i butikken også - LIKER:-)

   Slett
 3. Jeg løp med Kayano tidligere, men de siste åra har jeg brukt lettvektere som mengdtreningssko. Løp maraton med Mizuno Wave Elixir, det gikk fint, og jeg tror aldri at jeg kommer til å velge "tunge" mengdetreningssko igjen. Opplever det litt sånn at jo mer jeg løper, jo mindre demping trenger jeg. Har et par superlette og raske Asics Tarther Diva som jeg bruker til intervaller og tempoøkter. Løp 10 km i Oslo med dem i går, det gikk fint det også. Ingen vondter i dag.

  SvarSlett
 4. Du kan det med å friste på andre nye sko! :p

  SvarSlett