tirsdag 25. september 2012

Den nest siste økta

Mandag ble nest siste økt før Berlin gjennomørt, til punkt og prikke etter Waitz-programmet

«30-35 minutter rolig løp med innlagte drag mot slutten»

Sted: Sognsvann
Start: Kl 08.30 - det er helt uvant til meg å være, jeg er egentlig ingen morgentrenings-entusiast


Men når en mandag morgen viser seg fra en slik side, var det ikke så vanskelig å sette av gårde.


Ubeskrivelig vakkert terreng - og dere er helt sikkert leie av å lese om og se bilder fra denne vakre delen av Nordmarka i Oslo, men jegbare stoppe å forevige slike øyeblikk. Hvilken morgenstund.


Løp ikke medsols, men tok til høyre da jeg kom ned fra parkeringsplassen ved Olympiatoppen. Har funnet ut at en runde er 3,25 km, så total lengde ble 6,5 km og en tid i tråd med programmet. Siden jeg enda ikke har koblet Garmin opp til den nye Mac-en min, har jeg hentet ut følgende tall direkte fra pulsklokka.

5.21 - 5.28 - 5.19 - 5.22 - 5.09 - 4.54 og den siste halve km på 2.25.


Kjørte relativt rolig de fire første kilometrene før jeg økte tempoet litt, og på den siste kilometeren la jeg inn fire drag, hver på 30 sekunder (da kom jeg under 4.30).Merker at Berlin bare er fem dager unna, og akkurat nå er det ambivalente følelser som herjer i kroppen. De veksler fra time til time, fra å være superoptimist, til å være litt mer negativ i forhold til egen målsetting om å krype under den magiske firetimers-grensa.Mulig det har noe med at det har blitt mindre løping de siste ukene - det stresser meg noe veldig kjenner jeg. Å løpe 30-35 minutter mandag og så vente helt til onsdag for å løpe 40 minutter i rolig tempo - akkurat det sliter jeg med. Vet det er til kroppens og beinas beste, og å vike fra programmet vil bare være dumt. Snart er jeg der. Om fem dager har jeg forhåentligvis gjennomført mitt tredje maraton.

... og som en liten «sikkerhet» har jeg lagt inn et ultraløp i november - det avholdes en snau halvtimes kjøretur unna, og man får godkjent maraton-tid hvis man velger å stoppe etter 42, 2 kilometer. Det er for øvrig et 6-timersløp. Greit å ha i bakhånd dersom noe skjærer seg i Berlin...


Bildet er fra en jobbreise jeg var på i Berlin i fjor vår. Fancy leiesykkel, eller..:-)

Fra sykkelturen min i Berlin i mai 2011.


Syklet tre mil på den fiiine orange sykkelen, og fikk knipset noen bilder på turen.

8 kommentarer:

 1. Så lenge du er på jobb i Oslo, heldigen! Hva er det du jobber med, eller har du ikke lov å si det ? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, ingen problem - jeg var først og dekket Bryne-Strømmen søndag ettermiddag, deretter var jeg på Stortinget og intervjuet en lokal politiker der mandag formiddag:-) Resultatet kommer i avisa fredag;.-)

   Slett
 2. Lykke til Trude!!! Så spennende. Jeg har nesten lyst å løpe selv. Det blir vel neste år!!! Kos deg (det går annen å kose seg på maraton! har du lest Miasveitilmaraton?...og definitivt det går annet å kose seg masse etterpå)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk, Ania. Leste om Mia nå, helt herlig. Jeg skal til London og NY neste år:-)

   Slett
 3. Kjenner det er både vanskelig å deilig, denne nedtrappingsuka.
  Jeg sliter litt med valg av sko og sånn, men det er vel bare en del av forberedelsene, alld enne usikkerheten.
  Snart er vi der. Under Brandenburger Tor:-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, slitsom og litt befriende å slippe alle øktene. Jeg tok en liten tur i dag, 7.5 km på rett under 40 min. Deilig:-)

   Slett