lørdag 8. september 2012

I Garborgs rike

I dag deltok jeg i Veslemøyløpet, som gikk fra Knudaheio på Undheim (Jæren), via «bakkar og berg» mot Bryne sentrum. Jeg visste nesten ingenting om løypa, bortsett fra den delen som gikk på asfalt og som jeg har kjørt langs, og derfor ble jeg litt overrasket over alle motbakkene som møtte meg underveis. Vel hadde traséen et nettofall på 130 meter, men de seige monsterbakkene som jeg følte kom ganske ofte, sugde krefter.


Like nedenfor denne steinhogde statuen av forfatter Arne Garborg, gikk starten - og den første kilometeren gikk bratt nedover, med stor hastighet...

Ved rundt 4 kilometer kom den første slake bakken, før en ny, med god stigning opp til Garborgheimen, kom etter 6 km. Deretter bar det utfor igjen, ei lita slette, før det gikk opp, opp, opp.. Som kjent er jeg ikke glad i bakker, men fast bestemt på å ta igjen kvinne nummer to (jeg var på det tidspunktet nummer tre av 12 startende kvinner), klarte jeg å holde en viss fart oppover.

Så at vedkommende, som hele tiden lå 30 sekunder foran meg, begynte å bli trøtt, og ved 8-9 kilometer suste jeg forbi. Dama som lå helt i tet, er i en klasse for seg, så henne nyttet det ikke å jakte på.

Etter å ha løpt ned en bratt skogssti, kom vi ut på asfaltert underlag igjen, for så å møte en ny, kilometerlang seig bakke. På toppen stod 11 kilometers-merket, og det hjalp heldigvis på humøret. Det gjorde farten også. Jeg klarte å ligge godt under 5.00 i snitt på flatene, ned mot 4.40, mens det oppover nærmet seg 6.00-tallet.

Fra Time kyrkje var det tre kilometer til mål, og derfra og inn var det kun beine asfaltveien. Kjente antydning til litt stive lår, men så meg aldri tilbake og ga litt trøkk den siste biten. Èn kilometer før mål møtte jeg guttene mine og faren min, som hadde kommet fra fotballturnering for å heie. Akkurat da smakte colaen veldig godt - det tar på å løpe 15.3 kilometer uten drikkestasjon underveis, og jeg hadde heller ikke drikkebeltet med... (takk til ekteparet, som visste navnet mitt, som trakk fra vannflaska fra ryggsekken på toppen av en bakke etter 9-10 kilometer - jeg må ha sett tørst ut).Sluttid: 1.16.12 og snaut seks minutter bak vinneren. Det var jeg superfornøyd med.Etterpå måtte jeg kjøres de 15 kilometrene tilbake til start for å hente bilen - og da ble det en tur opp stien med guttene for å nyte utsikten mot Jærhavet.
8 kommentarer:

 1. Gratulerer!! Nei, det er ikke helt flatt på Jæren. Har selv trasket på den gamle postveien der, mye opp og ned. Er det første gang løpet arrangeres?

  SvarSlett
  Svar
  1. Gamle postveien er ikke helt flat, nei...

   Det var første gang løpet ble arrangert, det var i forbindelse med åpningen av Garborgsenteret tidligere i uka. Håper det gjesntas, for selv om løypa var nokså hard, var det et kjekt løp:-)

   Slett
 2. knallbra tid på den løypa der. Er jo ganske mange tunge og lange bakker (om jeg ikke husker helt feil ut fra hvordan løypa ble beskrevet). Ingen tvil om at du er i rute til Berlin om 3 uker :).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, takk for det. Løypa var ganske krevende, var ikke forberedt på alle de motbakkene... Kos deg på ferie og lad batteriene:-) Er gjerne med på en liten motivasjons-restitusjonstur før avreise:-)

   Slett
  2. Det hadde vært kjekt! hjemme 22 september så må bli søndagen evt en dag uti uken (tenkte å ha siste rolige tur onsdag og den blir bare helt rolig og kort). Vi kan snakkes når jeg er hjemme. mld deg på fb eller noe :)

   Slett
  3. Jeg kan ikke søndagen, men en dag uti uka er jeg klar. Bare en lett, rolig 10 km-tur:-)

   Slett
 3. Kjempebra levert! Gratulerer så mye med andreplassen (tror jeg glemte å si det på lørdag..)!
  Jeg blir like imnponert hver gang du løper, hvor god du er. Og med en sånnen fart som du får i beina! Du er ihvertfall en kjempe inspirasjonskilde for meg, når det kommer til løping :)

  Forutenom at jeg ikke er noen erfaren maraton-løper, så er også jeg helt sikker på at du kommer til å gjøre ett godt løp i Berling ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, du løp jo jammen ikke så verst selv, heller. Godt jobba:-) Kjekt å inspirere, jeg løper fordi det gjør meg glad. Og takk som tror på Berlin - jeg håper å innfri egen målsetting om under 4 timer, og det bør gå, iallfall hvis jeg er i samme form som akkurat nå. Blir ikke så veldig stiv og støl i beina til tross for snitt under 5.00. Satser på at det er et bra tegn..:-)

   Slett