torsdag 6. september 2012

«Han vil glede og begeistre»

«Det kan aldri bli for mye glede»

Møt faren min


Den nederlandske filosofen SpinozA står bak utsagnet som skolelederen har gjort til sitt eget, lille mantra.

– Det handler om å skape glede og begeistring i skolehverdagen, sier Kjell Arne Håland, rektor på Kyrkjevollen skole på Hommersåk.

Klovnebukser

Første skoledag troppet han opp i dette antrekket, ei fargerik curlingbukse og brasiliansk landslagsdrakt med Ronaldinho på ryggen.

– Curlingbuksa er symbol på glede og begeistring, det å ha det kjekt sammen. Brasil-drakten brukes som metafor for mobbing. Ronaldinho ble mobbet på grunn av skeiv tannstilling da han var barn, likevel greide han å bli blant verdens beste fotballspillere, forklarer rektoren.

Antrekket tar han på seg to-tre ganger i året, og gjerne i forbindelse med storsamlinger for hele skolen.

– Da snakker jeg gjerne om de fem gullreglene våre - om å samarbiede og hjelpe hverandre, komme presis og raskt i gang i timen, respektere andre og ta vare på skolen og gjøre det beste for å nå læringsmålene våre.

Tar master

Kjell Arne Håland har vært rektor i 29 år, Kyrkjevollen skole feirer 25 års-jubileum i år, og han har ledet skoen siden første dag.

– Selv om jeg blir 66 år, så er jeg på hogget ennå, sier Kjell Arne Håland.

Derfor tar han nå lederutdanning og holder på med en master, slik flere skoleledere i Sandnes gjør.

– Jeg er opptatt av hvordan  en skoleleder kan støtte lærerne i deres praksis i klasserommet. Oversatt til fotballspråket blir det som å være manager eller trener for laget.

– Hvorfor ta en master når du er 66 år?

– Jeg har en indre glede i å se at andre lykkes, sier Håland.

Tekst: Marit Hæreid, Stavanger Aftenblad


Dette er altså faren min, som for meg er ypperlig som mentor i treningssammenheng. Han er også D-trener i fotball, og har mye kunnskap og interesse for trening. Selv går han en del på rulleski, sykler og går i fjellet.

Han er også den som motiverer meg til å løpe, til å være i fysisk aktivitet - til å prioritere trening framfor andre gjøremål. «Du må aldri slutte å løpe», sier han ofte til meg. 

(Uuups, ble mye skryt her nå, men slik er det når man blir veldig subjektiv...) 

6 kommentarer:

 1. åååå hvilken god`ing :) Herlig ! Hils pappa`en din og si at han OG du er til stor glede og inspirasjon for mange :)

  Klem din vei Trude og riktig god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det skal jeg gjøre. Og tusen takk også for fine ord, som inspirerer meg til å fortsette blogginen. Ha en riktig flott helg:-)

   Slett
 2. Hei Trude; Jeg har fult bloggen din lenge, men aldri lagt inn noen kommentar. Denne gang MÅTTE jeg! Ikke rart du er stolt av pappaen din! Så heldig du er som har slike personer i livet ditt! Klart du skal skryte....vi gjør alt for lite av det...vil ellers skryte av bloggen din. Du er flink å oppdatere bloggen og jeg kjenner meg så godt igjen i treningslivet ditt. Jeg er også ivrig langdistanse-jogger, men har ikke kommet lenger enn til halvmaraton enda. Det beste med bloggen din er å se at det er andre som er like "hektet" som meg...og vi har enda en ting til felles; Jeg digger lilla/rosa joggesko!
  Mvh Kirsti Sønstabø

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen hjertelig takk for fine ord. Dette var en "boost" på siste arbeidsdag før helg:-) Så kjekt å "prate" med andre likesinnede. Jeg kjenner en utrolig glede ved å løpe, helt utrolig og vanskelig å forklare til andre som ikke har samme interesse. Har alltid vært aktiv og innenfor ballspill, samt jogget kontinuerlig, men aldri strukturert før de siste to årene.

   Rosa og lilla joggiser er digg. Ha en fortreffelig helg:-)

   Slett
 3. Fin artikkel og blogg. Stå på videre :)

  -Løpe langt med et smil om munnen-

  www.ultratrening.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, sjekker ut din også:-)Løpesmilefjes.

   Slett