lørdag 1. september 2012

Frisk og rask

Var jo litt spent foran dagens Stavanger halvmaraton, og på startstreken var pulsen skyhøy - uten grunn.Utgangspunktet mitt, som skulle være en god treningstur, ble fort til flytsone på rundt 5.00 i snitt per km, uten at beina kjentes tunge - et godt tegn.

Løypa starter imidlertid med en bakke etter 100 meters løping, men er ikke så lang, så det går helt greit. Så på klokka og siden jeg hadde bestemt meg for at de to første kilometrene skulle gjennomføres med 5.30 i snitt, lå jeg der jeg skulle.

Etter 1.5 kilometer dreier løypa inn rundt Mosvatnet, der en runde er 3 km. Løp halvannen runde der, på grusunderlag, og kjente ganske fort at jeg hadde lette bein. Hadde spot on på 1.45-ballongen (fartsholderen) hele tiden, selv om den begynte å gli litt lengre vekk. Tenkte da at jeg glatt ville klare 1.50, som var innenfor målsettingen for denne «treningsøkta». Men beina gikk av seg selv og plutselig var jeg halvveis, da hadde jeg løpt 53 minutter. Tenkte fremdeles at 1.50 var bankers, men håpet samtidig på et stykke ned på 40-tallet siden jeg fremdeles ikke var nevneverdig trøtt.

Traff på en kar, som jeg holdt følge med fra ca. 12 til 17-18 km - han var superfornøyd, for persen hans var 1.49, og den lå han jo an til å slå med god margin. Løp imidlertid fra han de siste kilometrene, og da vi kom til siste bakke én kilometer før mål (der mange gikk opp) klarte jeg å presse farten ytterligere ned.

Koste meg gjennom løypa, og i etterkant ser jeg at jeg kunne økt tempoet fra 14-15 km, og ikke ventet.

For øvrig er det ei super løype, i flotte omgivelser. Og 14-15 grader og vindstille er perfekte løpsforhold.


Må jo innrømme at det er ekstra kjekt å løpe på hjemmebane, med mor og far som stod i løypa og langet både moden banan og sportsdrikke. Ellers så jeg også flere kjente fjes langs traséen, veldig motiverende.Stor grattis til løpevenninne Janne, som revansjerte fjorårets løp, og perset med tiden 1.54. Bra jobba.

To glade damer (må vel si det siden vi begge har passert 40 år...). Jeg løp i NIKE langermet trøye og kort tights, dette var helt suverent. Takk til Oddveig hos G-sport Jæren (trykk på lenken for å komme til bloggen hennes) for anbefaling.


16 kommentarer:

 1. Grattis! Du er sprek assa ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gikk iallfall lett i går, så nå er jeg optimistisk:-)

   Slett
 2. Gratla! Ser ut som om du er klar for Berlin =o)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med vel gjennomført løp! Og på en utrolig bra tid! :)
  Tenkte meg nok det ja, du løper fort uansett om det "bare er en treningstur"! :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøvde å heie på deg da du kom i mål... Bra jobba. Joda, det var fart i beina i går, og jeg kunne faktisk økt på enda mer mye tidligere. En god følelse.

   Slett
  2. Gjorde du? Jeg la dessverre ikke merke til det, hadde vel nok å tenke på akkurat i det øyeblikket ;) Så snill du er da! :)

   Jeg følte også at jeg hadde veldig mye energi på slutten. Helt fantastisk følelse den siste bakken like ved den gravlunden, hvor jeg bokstaveligtalt bare suste forbi mangen av de andre løperene! (Riktignok var mange av dem hel-maraton løpere, men..) :)

   Slett
 4. Gratulerer! Ser ut som du er i kjempebra form

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det gikk veldig greit - ei flott løype:-)

   Slett
 5. Svar
  1. Ja, det gjorde det, gitt:-) Lette bein, og følelsen av å ha enda mer å gi når du løper over målstreken, er ubeskrivelig herlig.

   Slett
 6. Kanskje det er nettopp innstillinga som gjør at det går og føles lekende lett? Bra jobba, godt med selvtillit før Berlin!

  SvarSlett
 7. Ja, mulig det:-) Trengte den selvtilliten veldig, kjenner jeg:-) Er du i rute?

  SvarSlett
 8. Hei Trude

  Har nettopp oppdaget bloggen din. Her var det mye spennende lesing. Er på din alder (litt eldre men ikke mye ;-)) trener som deg men har aldri løpt lengre enn 17km. Målet er halvmaraton. Og du har nettopp bidratt til ytterligere inpirasjon. Her vil jeg følge med. Sprek du da !

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt med slik tilbakemelding:-) Tipper halvmaraton vil gå veldig greit for deg:-)

   Slett
 9. Kjempebra løpt!! Dette lover veldig godt. Er det ikke deilig når man har det inne? Håper vi begge har den følelsen de nærmeste ukene... (c;

  SvarSlett