onsdag 23. januar 2013

6x4 på mølla

Tirsdag og ny intervalløkt, som jeg, i likhet med sist uke, tok på tredemølla på SATS Sandnes. Kjenner jeg er i modus for litt lengre intervall-sekvenser, og dro i går til med 6x4 minutter med 2 minutters aktiv hvile mellom dragene.


Varmer opp på behagelig tempo med 8.5-9.0 km/t - jeg merker at jeg løper mye seinere på mølla enn ute, men det er vel tilfelle for de aller fleste. Har på meg lettløp-skoene, Asics Gel Tarther 2, de har blitt mine nye møllefavoritter. 
Tirsdagens økt: 

Oppvarming: 12 minutter 8.5-9.0 km/t

Hoveddel 1: 3x4 minutter med 2 minutter aktiv hvile, hastighet 12.0 km/t

Hoveddel 2: 3x4 minutter med 2 minutter aktiv hvile, hastighet 12.5 og 13 km/t ( på den siste)

Nedtrapping: 15 minutter rolig løp, 7.5 -8.0 km/t

SATS Sandnes er også min arbeidsgiver nummer to, men for tiden er jeg «bare» ringevikar, det vil si at spinningtimene blir veldig sjeldne (hard kamp om å få ha timer der).

Alltid kjekt å komme inn i resepsjonsområdet, særlig når det er spreke farger på treningstøyet.
Ha en fin onsdag - i NRK Rogalandds ettermiddagssending i morgen kan du forresten høre meg snakke om treningsapper, og da spesielt Endomondo. Tune in, for dere som får in NRK-lokalen, torsdag fra kl 14-17. Er på tv, NRK Rogaland, om samme tema, torsdag kveld klokka 18.40.

6 kommentarer:

 1. Fint at du skriver at det går saktere på mølle for alle. Jeg har akkurat begynt å løpe inne, og ser at jeg ikke klarer å holde samme fart over tid som det garmin viser ute. Jeg har lurt på hva som foregikk. :)

  SvarSlett
 2. Jeg sliter kjempemasse med farten på mølla, så derfor prøver jeg å unngå den så godt det lar seg gjøre:-) Garmin er ypperlig motivasjonsverktøy, forresten:-)

  SvarSlett
 3. NRK-Rogaland torsdag kveld innstilles på opptak mens jeg er på trening...så tøff du er som stiller på TV!!

  SvarSlett
 4. Ja, jeg visste ikke hva jeg svarte ja til. Det begynte med at jeg sa ja til et radioinnslag, det er jo ganske ufarlig... Og så kom aldri det på lufta (ble spilt inn fredag), istedet ringte de og sa de ville ha tv i tillegg, så da ble det opptak rundt Mosvatnet i Stavanger. Dermed kommmer begge deler i morgen. Følte ikke jeg kunne si nei, men kjenner jeg ikke er helt komfortabel. Bruker jo appen Endomondo en del for å safe i forhold til pulsklokka, men det er jo alltid annerledes å skulle formidle det til andre når man er så inne i gjennomsnittstider per km etc...:-)

  SvarSlett
 5. Hei Det vert spennande å sjå i morgon,du er god til å formidle løpeglede. Det er fint rundt Mosvatnet i Stavanger! Me har og brukt Endomondo av og til, den er god den....

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Agne. Jeg håper det ble bra. Jeg frøys så veldig under opptakene, trodde det skulle ta ti minutter, men så holdt vi på i nesten en time. Endomondo er et fint supplement, eller en god erstatning for pulsklokka. Jeg garderer meg av og til, i tilfelle den ene eller andre delen går tom for batteri - som jeg har opplevd flere ganger... Regner med du og Anne Sofie snart er i gang med oppkjøring til en ny løpssesong. Håper å se dere på milløpene i distriktet.

   Slett