torsdag 3. januar 2013

3-2-1: Løp

Årets første intervalløkt er gjennomført. Om den ikke gikk hva jeg vil karakterisere som lekende lett, var den iallfall kvalitativ så det holdt. Verken jeg eller løpeselskap Janne hadde i utgangspunktet ikke de helt raske intervalltidene i tankene, men etter tre kilometers oppvarming rundt Mosvatnet, hadde vi fått litt fart i beina - tydeligvis.Planen for økta var spikret på forhånd: 3-2-1 x 3 + 2-2-1-1, totalt 24 minutters intervalltrening.


Fordelen med intervalltrening er at det er sosialt, selv om man løper i ulikt tempo. På så kort tid, blir det ikke stor avstand, og vi møtes i pausene, som vi alltid holdt til halvparten av draget. Aktiv hvile betydde i går rask gange og jogging mot slutten av pausen.

Etter den tredje serien med 3-2-1, var begge to ganske slitne, faktisk på grensa til utslitt. Men vi bestemte oss for å fullføre med stil. Av en eller annen grunn har vi fått det for oss at intervalldragene totalt skal være godt over 20 minutter, så det var bare å trosse slitne bein.Da siste drag var vel gjennomført, gjenstod det drøyt to kilometer til parkeringsplassen, så vi fikk lang og god nedkjøring. 12 km bokført totalt er vi fornøyd med en småkald onsdagskveld. Kilometertidene forteller ikke hele sannheten. I pausene, som totalt var på 17 minutter, hadde vi veldig lav gjennomsnittstid, for så å øke kraftig i hvert drag. For min del lå jeg mellom 4.10-4.40 på dragene, mye rundt 4.30 ifølge grafene.

(Glemte kameraet, så det får igjen bli gjenbruk av bilder..)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar