lørdag 12. januar 2013

The golden rules - del 3

Fortsetter oversettingen av Steve Smythes 12 gyldne maratonregler, sakset fra januarutgaven av magasinet «Runner´s world».5. Ikke skulk unna farten

42, 2 km krever i utgangspunktet ikke så mye fart, utholdenhet er nøkkelen. Likevel - det er en sammenheng mellom din 10 km-evne og hvor langt ned du kan presse tiden i et maraton. En som løper maraton under 3 timer, må for eksempel være i stand til å løpe 10 km på under 40 minutter.  Skal du under 3 timer, må du har 43.50 for hver tiende kilometer. Skal du ha fire slike på rappen, får du det langtfra komfortabelt dersom grensa di for 10 km for eksempel er 41 minutter.
6. Få behandling

En liten irritasjon kan utvikle seg til å bli en mer omfattende skade. Få det sjekket ut før skaden utvikler seg, da kan du spares for mye frustrasjon. En god fysioterapeut eller en annen behandler er i stand til å se problemet før det hindrer deg fra trening, så bestill time, gjerne sportsmassasje, med jevne mellomrom - det er det verdt. Regemlessige besøk hos en behandler sammen med mer uttøying og strekking, trening av kjernemuskultauren og styrketrening, har gjort meg i stand til å trene og delta i konkurranser regelmessig.


2 kommentarer: