mandag 28. januar 2013

Forbilde

Søndag ettermiddag var jeg på jobb - med oppdrag i å skrive om Gunn-Rita Dahle Flesjås samarbeid med en lokal industribedrift.

Dahle Flesjå, som uten tvil kan kalles Norges ubestridte terrengsykkeldronning, kan vise til 25 internasjonale gullmedaljer.  «Jernkvinnen» fra Bjørheimsbygd (i Ryfylke, utenfor Stavanger), holdt et særdeles spennende og engasjerende foredrag, som jeg altså fikk være med på.

Jeg liker når profilerte toppidrettsutøvere er så lite blaserte som henne, her finnes ingen nykker, bare positivitet.Gunn-Rita, som faktisk fyller 40 år om kort tid, har planer om å satse to sesonger til på sykkelsetet, og pratet om motivasjon i forhold til trening, det å være mor og ha 250 reisedøgn i året. Gjennom samarbeidet med Bryne-bedriften, skal hun få de ansatte i form til Nordsjørittet, som teller 10-12 000 deltakere, og går av stabelen 8. juni, der hun selv skal delta.

Hun pratet derfor om hvor viktig det er å legge lista riktig i forhold til egne forutsetninger, å sette seg EGNE mål er viktigere enn å sammenligne seg med andre.Ellers så Gunn Ritas målsettinger før 2012-sesongen slik ut:

– være en god mamma
- vinne 1 World cup-ritt (vant to)
- vinne OL eller VM
- god helse

 

Hva motiveres hun av?

- god planlegging
- riktig fokus
- forbedring/framgang
- glede/trivsel med å være i aktivitet
- mestring/styrke
- sunn mat/skikkelig mat
- gode rutiner
- evaluering
- bevise/forsvare


Hvordan legger hun opp treningen i oppkjøringsfasen til en ny sesong?

– intervaller (bakkeløp)
- styrketrening/styrketråkk på sykkel
- rolige langturer (puls på 110, både på sykkelen og gåturer i fjellet)
- variasjon
- restitusjonstrening

Dessuten påpekte hun følgende:

- Trener du halvveis, får du aldri ut det du er god for
- Restitusjon gjør deg sterkere
- Alt er mulig bare man vil nok og jobber hardt

Jeg avslutter med å si: "The only place success comes before work, is in the dictionary".
2 kommentarer:

  1. Alltid inspirerende å høre/lese hva som får andre til å "tikke". Tar det med meg. (c: Har forøvrig sitatet - i fornorsket versjon - hengende foran pulten min. Viktig påminnelse.

    SvarSlett
    Svar
    1. Selv om man er strukturert og flink til å prioritere trening i hverdagen, er det greit å få påminnelser - det herligste med Gunn-Rita Dahle Flesjå, er at hun er dønn ærlig, morsom på egen bekostning og veldig "ned-på-jorda"..

      Slett