torsdag 10. januar 2013

The golden rules - del 2

Fortsetter med to nye tips, skrevet ned av Steve Smythe i januarutgaven av «Runner´s world». Syns punkt 3 er bra fordi det tar opp hvile som tema - noe jeg ikke er særlig flink til. Vil helst bare løpe hver dag, men det går jo ikke...

 Fra dagens intervalløkt (knipset i en av pausene)3. Vær konsekvent og fornuftig.

Konsekvent trening. For eksempel er 15 uker med 50-75 km i uka bedre enn fem uker med 150 km i uka, for så å få skader som følge av overtrening. Hvis du ikke føler deg i toppform eller sliter med litt halvskader, er det bedre å miste et par dagers trening enn å kjøre på og bli verre. Mange løpere ser bort fra fakta at hvile er en viktig del i enhver treningsplan.


4. Konkurrér i andre distanser

Konkurranse er morsommere enn trening, da kan du praktisere fart, væskeinntak og å løpe i store mengder. Jeg foreslår at du deltar enten i et 10 km-løp eller et halvmaraton i måneden for å sjekke framgangen. Å delta i et 30 km-løp nærmere enn fire-seks uker før et maraton, kan mer diskuteres. Det er trolig fint for å sjekke at du er i rute med riktig fart, men en 30 km der du tar deg helt ut, vil trolig gjøre mer vondt enn godt i forberedelsene. Da jeg var i tredve-årene løp jeg noen gode 30 km-løp i mars, men var aldri i nærheten av samme fart i maratonet en måned senere.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar