tirsdag 12. juni 2012

Mitt eget halvmaraton

Etter to treningsfrie dager på grunn av mye jobbing med Nordsjørittet (Norges nest største sykkelritt, kun Birken er større), bestemte jeg meg i går for å trå til med en halvmaratondistanse. Planen var å komme seg ut før kl 11.30 i dag, og selv om tidsskjemaet sprakk litt, ble planen gjennomført. I

Valgte favorittdistansen, som pleier å gå fort unna, nemlig asfaltstien langs E39 fra Høyland kirke, til Figgjo, og deretter sykkelstien langs idylliske Figgjoelva fra 7 til 10, 6 km. Da snudde jeg bare og løp samme vei tilbake. Ingen bakker å grue seg til, det er det aller beste med denne traséen.14-15 grader og sol gjorde at det ble varmt og godt underveis, men jeg hadde selvsagt noen drikkeflasket i beltet, med både vann og sportsdrikke, og slukte vel i underkant av én liter væske på turen, som tok 1.51.45 (ja, Endomondo viser 11 sekunder senere, men jeg trykket ikke stopp-knappen hardt nok ned, og hvert sekund teller selvsagt..)Er godt fornøyd med utviklingen. Startet med kilometertid på 5.34 og holdt meg rundt 5.25 de første 10-11 km, før tida krøp nedover. Her er en oversikt over de siste kilometrene.


13 kommentarer:

 1. Knallbra ;-) enough said! :-D Eller nei, må si en ting til: imponert!!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-) Det er alltid skremmende å legge ut på så lange turer alene, men jeg hadde lav og behagelig musikk på øret og energidrikke i beltet, så da gikk det greit:-)

   Slett
 2. Så turen ble altså veldig bra - herlig!! Og veldig godt jobbet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sol og vindstille = høy trivselsfaktor. Elsker å løpe i shorts:-) Og farten ble litt til mens jeg løp - prøvde ut strategien din sånn halvveis - rolig ut, for så å ha krefter igjen mot slutten. Det funket.-)

   Slett
 3. Må si som Silja: imponert

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) Utfordringen er jo å holde farten oppe, og da jeg så at jeg etter 15 km ville greie under 1.54, giret jeg opp et par hakk, så det ble en enda bedre sluttid....

   Slett
 4. dette er fantastisk, trude! 1:51 på halvmaratondistansen, alene, er vel noe de færreste kan skryte av. heia! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Linn:-) Det er nesten slik at det burde blitt arrangert løp i den løypa, kun på asfaltsti og så snur man ved et kjøpesenter og løper ned igjen. Hadde blitt mange rekorder i det halvmaratonet..hehe.

   Slett
 5. Så bra, en skikkelig progressiv økt.
  Noterer forresten at Vestlandet bader i sol. Her glimter sola med sitt fravær :-(

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ble rolig ut og øke på etter hvert:-) Mest glad for avslutningen:-) Solrikt på Sandnes, ja, og jeg digger hvert sekund. Shorts er mi greie.

   Slett
 6. Supert jobba!!! Også er jeg dødens misunnelig på disse lekre shortsene dine :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Shortsene er fra Nike og koster 299,- i butikk. Den rosa kjøpte jeg imidlertid i Spania i fjor sommer. Har kjøpt et par i London og et par her hjemme.

   Slett