lørdag 16. juni 2012

Frøylandsvatnet rundt - ny pers

I dag deltok jeg i «Frøylandsvatnet rundt» på Bryne, for andre gang. I fjor ble tiden på det 16,7 km lange løpet 1.30.29 (tror jeg) og jeg håpet jo selvsagt på pers. Tenkte at det var realistisk med 1.28, kanskje 1.27 eller 1.26 hvis  jeg hadde dagen, men drømte vel om 1.24 og ned mot 1.23 - vel å merke drømte om.

På grunn av at jeg skulle dekke løpet for avisa jeg jobber i, måtte jeg, i år som i fjor, starte før alle de andre 108 deltakerne. I fjor startet jeg 30 minutter før og ble tatt igjen av vinneren, som løp i underkant av 58 minutter. I dag var jeg klar til start en hel time før resten av gjengen. Det er tøft å løpe alene, men jeg merket allerede etter et par-tre kilometer at beina var lette og det gikk greit. At de første 8-9 kilometrene går helt flatt og lett nedover, var heller ingen ulempe - det var ikke medvinden på den lange sletta før vi løp inn på grus og i skogen heller.

 Noen minutter etter målpassering.

Siden min egen Garmin-klokke fremdeles er til reparasjon (eller, dvs jeg får ny), måtte jeg låne min venninnes, men klarer ikke få fram hele løpet på den. Tiden per kilometer oversteg aldri 5 minutter, og det er jeg superfornøyd med. De første 10 gikk unna på rundt 49 minutter, og de siste 6,7 på 33 minutter.

Da jeg nærmet meg de siste 200 meterne før mål, økte jeg farten og la inn en kanonspurt - mi klokke viste 1.21.59, men en «streng» løpsleder hadde 1.22.00 på sin klokke, så da ble det den offisielle sluttida. Er rimelig happy med forbedring på 8.30 fra fjoråret, og ekstra glad for de lette beina. Hadde ikke lyst til å stoppe.

 Happy face...

Dessuten blir jeg i ekstremt godt humør av slike små, jærske arrangement. Servicen for løperne etter målgang var upåklagelig, med frukt, saft, brus, grillpølser og sjokoladekake til løperne.

 Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke......og så er det koselig at blogglesere kommer bort og sier hei - denne gangen ei blid dame fra Oslo (to fra Treningscamp)
Treffer ellers mange kjente på lokale løp, alltid trivelig og kjekt med løpsprat.

Bra løp av Ann Iren, som i dag slo meg med rundt 20 sekunder...


Ellers  meldes det om god stemning i målområdet - sletta i Sandtangen på Bryne er et genialt sted. Løpspraten går, blant annet mellom en tidligere fotballspiller  (Bent Apneseth, i rød og hvit trøye), som imponerer med knallbra tid  og andre deltakere.
... og noen var så glade 20 meter før mål, at det måtte feires med å slå hjul:-)


Til slutt takk til arrangøren Lye IL for et flott arrangement.

Herlig å løpe i shorts...:-)

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny pers! 8:30 er mye. Det er imponerende at du greier å løpe så fort når du løper alene. Jeg løper alltid raskere når jeg har folk rundt meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også, og jeg mener bestemt at jeg i dag kunne løpt ytterlige 2 minutter kjappere. Lenge siden jeg har følt meg så pigg i beina...:-)

   Slett
 2. Det var en solid pers, grattis! Og en veldig fin distanse; akkurat passe langt. Hvorfor er det ikke flere løp på 15-17 km?

  SvarSlett
 3. Ja, det kan man jammen spørre om...I dette tilfellet går løypa rundt et stort vatn i to jærkommuner, de første 8,7 på flat asfalt og så 8 km på grussti i skog og helt nede langs vatnet. Idylliske rammer. I Stavanger burde de jo hatt 2 sjøers, Stokkavatnet og Hålandsvatnet, det er 16,5 totalt:-) Veldig grei lengde, som du sier, ja.

  SvarSlett
 4. Grattis! Jeg fatter ikke hvordan du klarer å mobilisere så bra når du løper mutters alene??? Kan jeg få litt av den psykiske styrken du har der eller?? ;-) nei det er helt utrolig og beundringsverdig bra altså!! Det hørtes ut som et veldig morsomt løp også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Silja. I går kretset tankene seg om 5.10 i snitt, og så for hver km som gikk, kom jeg i "minus" slik at det ble en kamp for hver kilometer om å komme under 5.10 for å legge til "minus-sekunder" om du skjønner. Da jeg kom til 150 sekunder, stoppet jeg.. hehe. Så ble tiden som den ble:-) Deiligst var det å ha masse krefter igjen da jeg passerte mållinja. Ingenting som føles bedre enn akkurat det:-) Veldig bra lengde, som Anna også nevner. Faktisk helt perfekt, for når du begynner å bli litt trøtt i beina, er det ikke uhorvelig langt igjen...:-)

   Slett
 5. Grattis.....det der såg ut som ett artig løp.....her bør eg jaggu delta te neste år. Bra jobba te deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det er kjempeartig løp, og fin-fin lengde:-)

   Slett
 6. imponerende å slå hjul etter 16,6 km

  SvarSlett