lørdag 2. juni 2012

Varhaugmila

Jeg må innrømme jeg var litt spent foran dagens 10 km-løp. Det er lenge siden jeg har presset meg hardt på den distansen, sist var Orremila for tre måneder siden, med tiden 46.36 (hvis jeg ikke husker helt feil).

I går bestemt jeg meg for å ta fram racer-skoene fra skapet, nemlig Asics Gel Tarther 2, som veier 175 gram. Superlette, men siden jeg ikke har løpt med de så mye, kjenner jeg det godt i leggene etter en tur med disse knallskoene på beina. Prøvde dem ut 8, 5 km fredag ettermiddag med snittfart 6 min per kilometer, og fant ut at jeg bare måtte prøve.
Ankom startområdet en halvtime før, meldte meg på i siste liten og fikk tid til 2-3 minutters oppvarming. Når sant skal sies, pleier jeg ikke å varme opp så mye, jeg starter heller litt forsiktig de første kilometrene. Med lånt Garmin-klokke på grunn av at min egen er på reparasjon, hadde jeg litt kontroll på km-tidene, og det er alltid betryggende. Gikk tålig hardt ut og løp de første 5 kilometrene på 22.55, og det straffet seg nok litt på andre runden. Slet litt mellom 6 og 8 km, før det var mye nedoverbakke og asfaltsletter. Mye motvind, men ei veldig grei løype, som ikke bød på så mange motbakker.  Ros også til arrangøren for vellykket avvikling. Å få en YT i hånda og forsyne seg av et bugnende fruktbord etter målgang, er utrolig bra.

Sluttid: Garmin viste 47.16, mens offisiell tid er 47.35. 

Målgang. Foto: Arrangøren

Min «konkurrent» Oddveig slo meg med et snaut minutt... Men det gjør absolutt ingenting, alltid kjekt å ha noen å bryne seg mot. Oddveig er ei sprudlende løpejente fra Varhaug, og fikk sluttida 46.39 på hjemmebane. Her kan du lese om G-sport Jæren (klikk på linken).
Ellers var det kjekt at noen blogglesere tok kontakt. Blir helt ydmyk av slikt, jeg. Knallbra jobba på løpet, Anne Sofie (mener å huske det var navnet ditt).


10 kommentarer:

 1. Hei. Så koselig å treffe deg! Det er gildt å lese bloggen din, det gir inspirasjon til å løpe både mye og langt !! Er førnøyd med å ha klart mi første mil. Hilsen Anne Sofie

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du all grunn til å være fornøyd med:-) lykke til med treningen framover.

   Slett
 2. Så kult; grattis med vel gjennomført løp!! Motvind er utfordrende; jeg klarer ikke holde farten oppe så veldig lenge i sterk motvind....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var kraftig vind på slettene, og jeg merket spesielt på siste runden (to ganger fem km) at den første hadde kostet mye krefter. Satser på at jeg under vindstille forhold hadde slått egen pers:-)

   Slett
 3. Gratulerer med kjemperesultat. du er utrulig rask!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, og grattis med supert maraton selv. Fantastisk bra:-)

   Slett
 4. Grattis med bra løp! Ser t.o.m ut til at dere hadde flott vær (her på Østlandet er det bikkjekaldt :-(

  Ikke lett å både trene til maraton, samtidig som hurtigheten skal ivaretas...Jeg er ihvertfall blitt en skilpadde. En seig skilpadde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, men jeg hadde ærlig talt ikke trodd på ei tid under 48 min i går. Og da jeg havnet bare ett minutt bak egen pers, var jeg først litt skuffet. Nå er jeg imdilertid happy med tida;-)

   Slett
 5. så bra løp av både deg og Oddveig! Dere er flinke! Dumt å ikke få være med, men kommer jo flere løp. Hadde nok havnet et par minutter bak dere som vanlig om jeg hadde blitt med. snakkes kanskje på frøylandsvannet rundt om 2 uker? satser på å være med da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er klar til Frøylandsvatnet, men må starte en halvtime før, for jeg tror jeg skal dekke løpet etterpå... hehe.

   Slett