søndag 4. november 2012

Perspektiv

Selv om jeg skjønner frustrasjonen og skuffelsen til de nesten 50 000 som skulle løpt NY marathon i dag, var det en helt riktig avgjørelse å avlyse - av hensynet til ofrene i forbindelse med «Sandy», som har krevd alt av ressurser byen har. Arrangøren fikk mye pes for sin intensjon om å la maratonet gå som planlagt, før de gjorde vendereis sent fredag kveld (norsk tid) og avlyste. Respekten til de som ble hardt rammet av «Sandy» vant. Og godt er det.

Jeg har også godt av å bli minnet på noen ganger at det finnes viktigere ting enn å slåss mot egen klokke i et løp, at det ikke er noen krise at sekundene eller minuttene ikke er på min side i forhold til å sette ny pers. Det finnes viktigere ting. Tross alt.Som da jeg var på jobb under det populære 3-sjøersløpet i går. Da intervjuet jeg ei dame som har blitt operert for hjernesvulst to ganger, og enda ikke er helt frisk. For et halvt år siden, hadde hun aldri i verden trodd at hun ville klare å gjennomføre et halvmaraton. Men det gjorde hun. Og så glad og stolt både hun og de som hadde møtt opp for å heie henne fram var da hun passerte målstreken - ja, mine øyne ble også blanke.

Jeg blir så rørt av slike prestasjoner, og jeg blir rørt av den gleden som vises. Den finnes ikke på samme måte hos vinneren, som løp inn over en time tidligere. For det handler ikke om å bryte grenser på samme måte.

Jeg skulle gjerne løpt selv i går, men siden jeg var på jobb og skal ut på seks timers løpetur neste helg, tok jeg ingen sjanser. Beina ble prioritert til å kun ta ei rolig mil på formiddagen og hvile godt foran Undheim ultra 6-timers søndag 11. november.

Heldigvis var kameraet med, og jeg fikk knipset min løpevenninne Janne, idet hun passerte målstreken. Blid og glad som vanlig.Klarte også fange Anne Sofie H. Skretting, som hadde sin halvmaraton-debut i helgen og gjennomørte med glans. Gratulerer.


 15 kommentarer:

 1. Har du meldt deg på NY 2013? Evt. hvor finnes det påmelding for denne maratonen? :)

  SvarSlett
 2. Jeg har meldt meg på NY 2013 via Rogaland marathon tour, som har en del startlisenser. Jeg tror det er noen få igjen.

  SvarSlett
 3. Hei Trude
  Ja du har helt rett, noen ganger er det greit å bli minnet på at noen hendelser i livet ikke er så viktig. Jeg deltok ikke i Sentrumsløpet selv i år men sto ved mål og ventet på en god venninne. En kar på rundt 35 år kommer i mål. Han er kraftig overvektig og helt rødsprent MEN hans glede over å ha fullført på litt over timen er vi mange som får dele. Han roper ut et gledes hyl JA!!!! før han tar til tårene og sier; jeg klarte det! Det bryter ut sporadisk applaus og jeg ble helt rørt. Tenk hva det har kostet ham, han var en sann vinner. Stormen Sandy har latt mange få store tap og lidelser, da blir NC marathon underordnet. Men det er også et stort og viktig arrangement for NY. Håper og tror at neste års NC blir en fest. Lykke til for dere som skal delta.

  SvarSlett
 4. Veldig bra innlegg og eit viktig tema du tek opp der.
  Eg har hatt mine tankar om akkurat dette også rundt avlysinga av New York Marathon.
  Det er viktig med perspektiv.
  Me treng alle å koma ut av komfortsona - bobla vår - og deltar i andre sine skjebner og historiar.
  Det kan føre til både ein tankevekker og inspirasjon.
  Det må vera ein spennande jobb du har!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har en spennende jobb, det er sikkert og visst. Veldig variert og uforutsigbar fra den ene dagen til den neste. Jeg har nok godt av å komme ut av mi egen løpeboble med jevne mellomrom - og tenke over at sekunder og minutter, den evige kampen mot egen klokke, er det viktigste. Slike opplevelser som den i går, minner meg på det. Og godt er det.

   Slett
 5. Du har så rett i det du skriver, Trude. Det er de med "sånne" prestasjoner, som virkelig bør få creds for det de klarer å oppnå i livet! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble helt rørt av den prestasjonen, jeg Så deg da du løp over målstreken, men du var veldig fokusert. Fikk pratet litt med familien din, da:-)

   Slett
  2. Ja, det var utrolig imponerende prestert!

   Hehe, ja jeg fokuserte veldig på å skulle ta igjen de to resterende mennene som løp forran meg ;)
   Så nå kjenner du snart my whole family? ;p

   Slett
 6. Det er sant, det er virkelig helter her i verden, folk som opplever virkelig mye og kommer på topp.
  Når det gjelder NY maraton, jeg skulle bare ønske at de avlyste litt tidligere. Hvis jeg betalte så mye som det koster noen og kommet meg til Ny bare for å høre at løpet er avlyst, men du kan bidra og donere tid og penger til Sandys ofre ville jeg ærlig talt var skikkelig "pissed". På en annen side det ville nok være galt å gjennomføre løpet rett etter slik katastrofe

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, jeg skjønner hva du mener, Ania. Jeg hadde nok også følte meg snytt dersom over 30 000 kroner gikk rett i vasken. Der og da må det føles helt pyton. Synes arrangøren sier det ganske greit; NY marathon har alltid samlet byen, og nå var det delte meninger om hvorvidt det skulle avlyses. Vi ønsker ikke å splitte byen, men at NY Marathon fortsatt skal være et arrangement alle er sammen om.

   Slett
 7. Veldig fin løpeblogg og en vakker dame!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en hyggelig tilbakemelding å få:-) Takk.

   Slett
 8. Hei Trude
  Det var stort å gjennomføre i går, og bli halvmaratonløper!!!!
  Det gikk ganske bra i forhold til den treningen eg hadde fått til i tiden før dette løpet, så nå er eg kjempefornøyd med egen innsats..
  Det er sant at det er mye løpeglede der ute, uavhengig av resultater.....
  Hilsen Anne Sofie

  SvarSlett
 9. Veldig mye løpeglede å spore i målområdet, ja. Keep up the good work:-)

  SvarSlett