tirsdag 13. november 2012

Motivasjon

For meg handler trening (løping) mest om velvære, både psykisk og fysisk. Jeg elsker å være i god form, har alltid vært det, og ikke minst gir det meg energi til å takle hverdagsmaset. Jeg liker dessuten å hele tiden være i konkurranse med meg selv, ikke nødvendigvis naboen, venninna eller kollegaen.Å sette seg mål, jobbe for å nå dem, og kjenne på tilfredsstillelsen i etterkant - det er hva jeg kaller løpelykke, eller treningslykke.
Det trenger ikke dreie seg om å sette ny pesonlig rekord på mila, et halvmaraton eller maraton, men like gjerne en god notering på ei av treningsrutene. Det kan også være at tilfredsstillelsen ligger i følelsen av å ha en kropp som fungerer og bein som flyter lett av gårde på beinharde intervaller - uavhengig av hvilke tider og verdier pulsklokka viser.Jeg motiveres av at jeg klarer å gjennomføre det jeg planlegger for uka, selv om jeg ikke går i bakken dersom ei økt av ulike årsaker må gjøres om. Mantraet er at litt trening, altså den korte runden på 6,5 km, er bedre enn null bevegelse.


2 kommentarer:

  1. Jeg tar også den gleden jeg får fra trening. Jeg trener for å føle hvor god form jeg egentlig er i. Trener for å gjennomføre maraton med stil for at hver maraton skal være en lykkelig opplevelse og til nå hver eneste løp endte med meg lykkelig med smil fra øret til øret.
    Men når det gjelder trening etter plannen, her er jeg veldig streng med megselv. Jeg er som eksemplarisk pike som gjør alt de voksne sier. Har alltid vart slik, så hvis jeg ikke finner tid til den økta som er planlagt kan det vare at jeg sliter mølla kl 23.00 (veldig irriterende for mannen min)

    SvarSlett