lørdag 28. juli 2012

Hjemme igjen

Spanske palmelunder og bølgebrus fra Middelhavet er byttet ut med asfaltstier og blikkstille vann. 27-28 grader har blitt til 17-18. Det er helt greit.
Snørte på meg de nyeste Asics gel Kayano, som faktisk ikke har blitt løpt med før. Åpnet ganske kjapt, med like over 5 minutter per km, og klarte å øke farten utover. Hadde ikke helt bestemt lengden, men tilslutt blet 9 nye kilometre bokført på løpskontoen.I dag ble det litt «tilfeldig» ei tøff økt, med snittfart på 4.55 - tålig lette bein, og jeg skulle bare ha fortsatt litt til - men av og til er det ikke jeg, men tidsklemma som bestemmer, og med tidlig avreise til jobb i Kristiansand søndag morgen, ble det slik.Fire uker med ferie er nå defintivt forbi og mandag starter «alvoret» igjen. Det betyr at jeg må ta fram Grete Waitz-programmet.

Følger, som tidligere nevnt to program, både sub 4 og sub 3.30, og har kjørt annenhver uke fra disse. Er fullstendig klar over at jeg nok før mine to tidligere maraton, har hatt for få lange, virkelig lange, turer i beina og fra og med mandag skal det prioriteres en minst 20 km økt ukentlig framover, iallfall de neste sju ukene. I løpet av den neste halvannen måneden skal jeg delta i to løp, en 10 km  (19. august) og et halvmaraton (1. september).


10 kommentarer:

 1. Velkommen heim.....alltid digg å komme i rute igjen etter feriemodus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det - hviledag for føttene i dag, og så får jeg vel se når neste langtur blir, lenge siden sist. Blir det Berlin med deg?

   Slett
  2. Takk for det - hviledag for føttene i dag, og så får jeg vel se når neste langtur blir, lenge siden sist. Blir det Berlin med deg?

   Slett
 2. Takk. Nå skal jeg mobilisere til neste langtur... Må bli denne uka. Blir det Berlin på deg?

  SvarSlett
 3. Du er sprek! Du løper så sjukt fort på øktene dine men det virker som det er helt uanstrengt?? men det blir kanskje slik for de fleste; at de korte øktene går fort(ere) mens de lange øktene går noe saktere? Jeg liker jo selv å løpe noen korte (5km) tempo/terskel-økter fremfor å løpe intervaller, og så går det saktere på de lengre øktene. Hvor skal du løpe 10km i aug. og halvmaraton 1 sep?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går ganske greit å holde fart på rundt 5 min i snitt... faktisk. Løper de lengre med ca 5.15-5.30. Skal løpe 10 km på Jæren, i Vindmølleparken og kun på grusveier, og så halvmaraton i Sokndal, en koselig by utenfor Egersund, en times kjøring fra der jeg bor.

   Slett
  2. dropper faktisk Stavanger halvmaraton til fordel for et litt mindre arrangement i Sokndal, fordi jeg skal ha med jenta jeg er fadder til, snart 18 år gamle Synne som var med på løpeturer i Spania. Det blir hennes debut halvmaraton, men vi skal prøveløpe før selve konkurransen. Tror jeg satser på rekord, men kanskje må jeg følge henne gjennom.

   Slett
 4. Det var på tide at du smakte på norsk sommer. Ble sykt missinelig på de palmer og 27 grader. Jeg har ikke løpt noe i det hele tatt i over 3 uker (pga skade) og håper fortsatt på å være klar til Oslo maraton, så du har definitivt god tid

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ble mye bilder av palmer, men innrømmer at jeg ble noe smålei på slutten. Ikke de lengste øktene, men 136 km bokført på 23 dager (regner ikke med avreisedagen). Ser på Waitz-programmet as we speak, og har visst foran meg ei 14 km halvrolig økt i kveld. Skal ha litt intervall, og en 12 km tur, før en langtur mot slutten av uka, iflg programmet (28 km, men tror jeg kutter ned til 24-25)

   Slett
 5. Velkommen hjem igjen! ;)

  Kanskje du ble motivert psykisk, av å løpe på norsk jord igjen? Siden du skrev tidligere at du var litt lei av løpingen mellom palmene? Det var kanskje alt som skulle til? Litt kjøligere vær, og noen "nye" turer :)

  SvarSlett