lørdag 14. juli 2012

Hverdagslykke

Ja, jeg vet det er en klisjé, men i dag fikk jeg virkelig kjenne på hverdagslykken. La avgårde på min faste morgenrute presis klokka ni, en smule irritert fordi klokka ikke var åtte. Startet i rolig tempo, rundt 5.30 per kilometer og tok igjen noen andre morgenjoggere i nedoverbakken på vei ned mot sjøen.Langt der framme så jeg en mann som løp, og tenkte at han skal jeg ta igjen. Stoppet for å ta et bilde idet han løp bortover og så satte jeg opp farten litt. Da jeg kom rett bak, så jeg at han hadde amputert armen fra albuen. Mannen hadde bra driv, og jeg skrudde av musikken og løp opp ved siden av han og tok kontakt. Han svarte på gebrokkent engelsk, og konklusjonen av «samtalen» var at han finner enorm glede ved å løpe etter at han måtte amputere. Vi løp ved siden av hverandre en drøy kilometer, før han skulle i en annen retning.


Slikt får meg alltid til å tenke - og stadig dukker Fred Arthur Asdals (forfatter av boka «Hardt og langt») opp: Tren fordi du kan, ikke fordi du må. Det ligger mye i disse ordene, synes jeg - som at tunge bein og gangsperr ikke er verdens undergang.


 Jeg løper fordi jeg kan, ikke fordi jeg må. 

Dagens tall:


Jeg gleder meg over kioskeieren, som her om dagen ikke ville selge meg kaffe fordi han ikke åpnet før om 20 minutter, men som denne morgenen er like blid og gliser når jeg passerer strandbaren hans. Jeg gleder meg over det gamle ekteparet som er ute på sin faste morgentur på promenaden, og over de, som til tross for at klokka ikke har passert halv ti, allerede har slått opp parasollene sine på stranda og tatt dagens første dukkert. Jeg gleder meg over at jeg kan vri opp shortsen og singleten fordi de er gjennomvåte av svette.5 kommentarer:

 1. Herlig innlegg, får oss å tenke litt ekstra på hvor heldig vi er. Etter at jeg gikk på krykker i 3 måneder så følte jeg at jeg var heldig når jeg kunne trene igjen, trening gir gode opplevelser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Små hverdagslige ting er ikke en selvfølge for alle, dessverre. Jeg hadde nok godt av å treffe mannen med amputert arm i dag, så fikk jeg en liten påminnelse:-)

   Slett
 2. Så sant, så sant. Det er bra du passer på å påpeke sånne ting en gang iblant, sånn at vi ikke glemmer hvor godt vi egentlig har det. Vi som er friske, og KAN trene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg glemmer det ut selv altfor ofte, og påminnelser som i dag, er gull verdt..:-)

   Slett
 3. Åh, jeg elsker den boken! Hverdagslykke er viktig - siterer igjen fra *Hard og langt" boken: jeg er frisk og feirer det med å trene! Herlig innstilling som er verdt å ta med seg:)

  SvarSlett