torsdag 5. juli 2012

Første soljogg

Da er første joggetur i rundt 25 grader unnagjort. Målet var å ramle ut av senga kl 7, men da klokka ringte, var det ikke aktuelt å stå opp.. Klokka 8.10 var jeg imidlertid i treningstøyet, og da hadde jeg også rukket å sitte ned med en kjapp frokost.

Ny sportsdrikk i hyllene i spanske supermarkeder, så denne måtte selvsagt testes. Ikke at jeg tror jeg blir like kjapp som Usain Bolt, som fronter årets utgave av Gatorade, men... Verdt et forsøk:-)


Usain Bolt fronter Gatorade i Spania


Bestemte meg for en runde på 8 km, og i fjor løp jeg denne på rundt 45 minutter, men det var på det raskeste. De første 3,5 km er på asfalt, før man svinger ned og løper de resterende kilometrene langs Middelhavet.

Jeg kom ikke så langt som til sjøen før jeg klarte å snuble i en betongkloss som lå midt i veien, og da ble det noen skrubbsår. Da jeg noen minutter senere skulle stoppe for å ta noen bilder, oppdaget jeg at iPhonen var knust på begge sider... Den virket heldigvis...

Første stopp, kunne ikke dy meg å ta bilde mot sola 

Fallet påvirket ikke farten. Jeg gikk ut nokså rolig, og lå på mellom 5.40-5.50 i starten, før jeg kom opp i flytsone på rundt 5.05 per km. Det går fort på hardt underlag, mens farten dempes noe når jeg må løpe på grus og sand.

  


Sluttida ble ikke så verst - etter at jeg glemte å stoppe klokka da jeg skulle krysse en vei, ble det ikke under 40 min på de 8 kilometrene, men til å rekke det, var nok starten også for treig.

40.40 og et snitt på 5.04 per kilometer er ikke så helt ille, likevel, synes jeg.

 

 

4 kommentarer:

 1. Det er akkuratt ikke kjøligere i Drammen for tida . I dag løp jeg i 27 grader og stekende sol. Planen var 25 km men jeg klarte å tvinge og slite meg gjennom litt over 22 så vidt! Og min tempo lang lang langsommere enn din. Kos deg i varmen! Fin negllak forresten

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk, Aina - Lancome liten flaske nr 112B, he-he.
   Du er jo god som løp sååå langt i varmen. Tar bølgen:-)Her blir det tur i morgen også, og så lenge jeg er her alene med to gutter som sover når jeg løper ut, blir det med de 40 minuttene, men tar nok en tur hver morgen framover, tenker jeg.

   Slett
  2. God plan sterk vilje å stå op så tidlig i ferien

   Slett
 2. Oslo var også i det varmeste laget idag, men vi får bare nyte.
  Bra du holder i gang i ferien. Men ferie er ferie, og det er kanskje ikke da de store rekordene skal slåes?
  God ferie!

  SvarSlett