tirsdag 8. mai 2012

Balsam-løping

Jeg er fremdeles i restitusjonsfasen etter London maraton for 16 dager siden, og har ikke lagt ut på de lange turene enda. Den lengste ble foretatt mandag, og talte 12, tildels, rolige kilometre. Er enda ikke kvitt "gynginga" når jeg går, og svimlinga jeg har slitt med de siste ukene, er heller ikke helt borte. Siden rådet er rolige turer i frisk luft, gjør jeg nettopp det. Reneste balsam-løpinga. Ro i sjelen gir det iallfall.Faktisk har jeg også latt musikken ligge hjemme når jeg har løpt avgårde, og jeg må innrømme det har vært litt befriend. Rolige turer har blitt nettopp det - rolige. Løypene har stort sett vært de samme som jeg alltid har løpt, omtrent uten bakker og med det meste asfalt som underlag. Liker meg godt på sykkelstien langs E39, som også går forbi idylliske steder. Nesten så det er vanskelig å tro at tungtransporten durer avgårde 50 meter unna.Ingenting som tyder på at disse blir forstyrra av all biltrafikken som ustanselig suser forbi. Joda, det er litt å hvile øynene på, selv om jeg er og blir ei asfaltjente.

Slik ble gårsdagens løpetur. 5.22 i snitt per km, de fem midterste kilometrene ble roligst.
Innimellom, når jeg skal ha korte økter, er det lett å ty til vatnet som ligger like ved der jeg bor, som i dag. Da ble det 8 kilometre sammen med ei 17 år gammel jente jeg er fadder for. Hun har blitt bitt av løpedilla, og det er ikke fadderen lei seg for. Men bilde - det fikk jeg ikke ta...:-)Ha ei fin treningsuke - lyseblå genser som følge av Sandnes Ulf-seier mot Hønefoss søndag.

12 kommentarer:

 1. Fin uke til deg også ;-)

  SvarSlett
 2. God tur! Det er egentlig det trening er til; rolige, behagelige turer der man har tid til å se seg rundt og nyte det frie

  SvarSlett
  Svar
  1. Var herlig å la musikken ligge...:-)

   Slett
  2. må si at det tempoet dit virkelr ikke akkuratt såååå behagelig for meg, men elers veldig deilig tur. Jeg blir ofte også irritert av musikken og må bare slå av, vanligvis på slutten av de lange turene

   Slett
  3. Nei,denne turen var ikke så veldig rolig, men med tanke på at jeg før London løp 10-12 km med 5.00 i snitt, så er det iallfall roligere..:-)Godt å nyte stillheten:-)

   Slett
 3. ..gleder meg til 12 km i godt tempo blir "balsam løping" for meg :-P Ha en fortsatt fin treningsuke med balsam og ro i sjela :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ditto:-) Du kommer dit, bare vent. Men tenkte mer på ro i hodet...:-)

   Slett
 4. Rolige turer er deilig. Løper sjeldnere og sjeldnere med musikk selv. Opplever ofte at det forstyrrer. Det er så deilig å bli tom i hodet. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det blir noen turer uten during i ørene framover, ja...:-)

   Slett
 5. For noen flotte bilder! Jeg synes også at sånne "rolige" turer, uten forstyrrelser, uten musikk, gjør utrolig godt for både hode og kropp :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er balsam for sjela å løpe når det er vindstille, og rart at disse bildene er tatt 50 meter fra en travel E39...:-)

   Slett