fredag 25. mai 2012

Sol og sommer

På Vestlandet er det, som i resten av Sør-Norge, fremdeles sommerlige temperaturer - det vil si godt over 20 grader. Det har ført til sesongens første strandbesøk og Borestranda på Jæren, et kvarters kjøretur unna Sandnes, har vært min favoritt siden jeg kunne gå. I går hadde jeg fri på dagen, og tok med guttene, som måtte være hjemme på grunn av lærerstreik, med på strandtur.

 Gutta bærer strandstoler.

Utrolig at vi har slike strender i umiddelbar nærhet, og når jeg er utenlands lar jeg meg sjelden blende av de strendene vi møter enten i Spania, Hellas eller andre land i Sør-Europa.

Men - siden dette ikke er en strandblogg der dagens bikini vises, er det vel på plass med rapport fra fredagens løpetur i 24 grader, som gikk rundt Frøylandsvatnet = 16,7 km. Med 36 km i beina på ukas tre første dager, kjente det godt i leggene og på baksiden av venstre lår da vi nærmet oss utgangspunktet... Måtte ha nedtelling for hvert minutt (tok utgangspunkt i 6 min per km, men klarte å komme i mål før det...) da vi hadde én kilometer igjen. Men som alltid er det verdt strevet når man er er ferdig:-) Denne ettermiddagens selskap var Oddveig, ei supersprek dame som er innehaver av to G-sport butikker på Jæren.Siden Garmin-klokka ikke vil lades for øyeblikket og jeg ikke har levert den til reparasjon, måtte jeg stole på Endomondo-appen. Det gikk greit helt til 10,8 km, da gikk mobilen tom for strøm...


Som kilometerloggen viser, var tempoet tålig greit til å være pratetempo, men irriterende at vi ikke fikk nøyaktig tid gjennom hele løypa.

Men humøret var likevel på topp etter endte 16,7 kilometer i steikende hete - flaskebelte var selvsagt med på turen og vi fikk i oss litt væske underveis.
En veldig trivelig fredag ettermiddag.

10 kommentarer:

 1. Nydelige strender - ser jo akkurat ut som syden, som du skriver:-)
  Hørtes ut som en herlig tur,- og ekstra trivelig med selskap på veien. Ikke minst de gode tidene dine. Utrolig kult antrekk - er shortsen også nike?
  Nyt varmen - det gjør vi her på østlandet. Var 34 varmegrader i dag:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Shortsen er også Nike, begge deler innkjøpt for få euro under fjorårets ferie til Spania....Ja, vi er heldige som har slike strender nærmest rett utenfor stuedøra. Kjekt med selskap av ei dame som kan mye om trening og ikke minst har peiling på hvilke treningsklær hun tar inn til butikkene sine:-)

   Slett
 2. Fint tur fine strender. Barna mine er også hjemme pga streik så vi koser oss, vi badet i går i en lokal innsjø, sykler og spiller fotball.når det gjelder min trening ikke like ivrig som deg. Deilig å kunne ha noen å løpe med! Stadig leser jeg om damer som løper lang men alltid lang borte fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, rart det ikke er flere der du bor som liker å løpe langt, men er sikker på at de finnes der også:-) Herlig med høye temperaturer, sol og bading om dagen:-)

   Slett
 3. Wow - helt fantastisk strand! Elsker sommer og sol - og løping. (c:

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er nydelig og - tør jeg påstå - Norges fineste... I mine øyne, iallfall. Sommer, sol og løping er perfekt kombinasjon.

   Slett
 4. Hei!
  Det er meg, Guro, igjen. Hun som bor på Nærbø, og har stilt noen spørsmål tidligere også (hvis du husker det, hehe ;) )
  Denne gangen lurer jeg på hva slags pulsklokke du bruker? Jeg har en allerede, men ville helst hatt en med gps-sensor, som viser hvor jeg har løpt, og gjennomsnittsfart, km-tid, osv... Hva anbefaler du, som er litt "dreven" i gamet?

  Hilsen Guro

  SvarSlett
 5. Hei du:-) kjekt du titter innom. Jeg har Garmin klokke modell 610 (tror jeg). Den er super og måler avstand, gjrnnomsnittsfart og kontinuerlig fart så du har full kontroll underveis. I tillegg til puls, selvsagt og kalorifirbruk. Veldug enkel å koble til dataen for full oversikt og dagbok:-) jeg bruker ikke alle slags andre funksjoner og kunne fint greid meg med en modell ned, 405 tror jeg den modellen heter.

  Lykke til med treninga di:-) klar for Varhaug-mila på lørdag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, og takk for svar! :)
   Ja, har vurdert å løpe nå på lørdag. Men mtp. min lille løpeerfaring (begynte nå i vår), og det faktum at jeg ikke har løpt øengre enn 8km sammenhengende enda, gjør at jeg ikke helt har bestemt meg enda. I tillegg til at jeg regner med at det kun er asfalt løping..
   :)

   Slett
 6. Tror det er litt grus innimellom, men mest asfalt. Er ei grei løype, tror jeg. Løp ikke i fjor pga jobb. I år blir d deltakelse, men ikke ny rekord.... Har ikke vinterens fart helt inne etter mange lange økter og null intervall. Men d kommer jo andre løp også, i vindmølleparken i august. D er 9,6 km.

  SvarSlett