lørdag 11. januar 2014

Programkvaler

Jeg har fremdeles ikke kommet i gang med et ordentlig program som jeg trener strukturert etter med tanke på London, som i skrivende stund er 92 dager unna. Jeg har relativt god tid, for grunntanken min er det jeg legger ned av antall km i løpet av ei uke, skal være nok til at jeg når som helst kan fullføre et maraton på rundt fire timer. Men man vil jo gjerne bli litt bedre, ta et steg videre..Nå står det mellom Marius Bakken (har prøvd det før, og ble ikke helt overbevist, men jeg var nok ikke flink nok til å bruke pulssoner i treninga), og Grete Waitz sitt 3.30-program. Ikke at jeg skal løpe på 3.30, men det er en grei rettesnor og det har litt flere og tøffere økter enn 4-timerssprogrammet.

Skal også bli flinkere til å ta en av  ukas to intervalløkter på mølla, iallfall når værforholdene ute ikke frister til intervaller(vanskelig å kvalitetssikre tida). Værmeldinga, som ikke varsler snø de kommende 10 dagene heller, er som musikk i mine ører.Slik har inneværende treningsuke vært:

Mandag:
Progresjonsøkt på tredemølla, 15 min oppvarming  rolig), deretter 5 min på én hastighet før jeg skrudde den opp med 0.5 km/t, som jeg gjorde 5 ganger. Flotte, men harde 25 minutter (uten pause), og så ble det 20 minutter svært rolig nedtrapping. Totalt 9.5 km

Tirsdag: 
Fri

Onsdag:
9 km rolig løp ute

Torsdag:
Intervalløkt rundt Mosvatnet i Stavanger, 10x2 minutter med 1 min pause mellom dragene (40 sek raskgange og 20 sekunder rolig løp), god oppvarming (20 min) og nedtrapping (nesten 2 km), totalt 10 km

Fredag:
Fri

Lørdag:
15 km moderat tempo (transportetappe, kjører bilen til mor og far og løper hjem)

Søndag:
15 km moderat tempo (transportetappe, løper for å hente bilen)

Total sum i løpet av uka: 58,5 km 


3 kommentarer:

 1. Jeg er nok ikke noe ekspert på treningsprogrammer, selv har mitt valg falt på Grete W 3:30 program. Før forrige maraton benyttet jeg meg av hennes program for nybegynnere med en ekstra økt i uka. Det fungerte bra så nå får jeg håpe at suksessen kan gjentas;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg heller litt mot Waitz, jeg også, altså. Må si det. Når jo ikke å følge hele programmet til London, men det gjør ikke så mye. Jeg er jo forberedt uansett, da:-)

   Slett
 2. Det blir spennende å følge deg mot London, uansett hvilket program du til slutt velger :-) Jeg har også planer om å finne et program jeg kan følge de siste ukene frem mot Sentrumsløpet. Har du tips om et bra 10km-program?

  SvarSlett