lørdag 4. januar 2014

Nye løpemål

Det er alltid vanskelig å sette konkrete tidsmål man ønsker å oppnå i løpet av året. I fjor var jeg relativt forsiktig, med målsetting om pers på halvmaraton og maraton, mens jeg drømte om å bryte 45 minutters-grensa på 10 km. Det siste gikk ikke, mens de to første målene ble nådd med god margin.

I 2014 velger jeg å gå litt mer offensivt ut. Kall det gjerne å legge lista høyere. Ut fra treningsøkter (jeg har gjort en overflatisk gjennomgang av 2013) er det ingenting å si, verken på fart eller antall løpte kilometer i fjor, eller året før der, for den saks skyld.Jeg må slutte å være så feig i starten av for eksempel  halvmaraton og maraton-distansene. Jeg safer veldig, og klarer ikke å ta igjen de tapte sekundene (minuttene) på siste halvdel.  På halvmaraton har jeg imidlertid vært noe mer frisk fra start, og jeg har jo erfart at det funker...:-)Konkrete tidsmål for 2014, her kommer de:

10 km: 44.59
Halvmaraton: 1.39.59
Maraton: 3.49.59

Det betyr at jeg på 10 km må forbedre meg med 90 sekunder,  det samme er tilfellet med halvmaraton-tida. På maraton snakker vi forbedring med fire minutter. Tror den korteste og lengste distansen blir det letteste å nå. Sekundært er målene å perse på samtlige tre distanser.


Har du noen løpemål for 2014?


Ellers er målet å poste et blogginnlegg annehver dag, i fjor ble det 191 innlegg, og det er jo annenhver dag. I 2012 skrev jeg 216 innlegg fra februar og ut året. Rart å tenke på at det snart er to år siden denne bloggen så dagens lys...

11 kommentarer:

 1. Mine mål er nok mye de samme hva gjelder tidene på 10 og halv. På maraton derimot satser jeg friskt og håper på å klare å skvise tiden ned med 8 minutter til 3:40, om jeg klarer det er en helt annen sak;-)
  Et annet mål, som faktisk er litt overodnet disse, er å fortsette å oppleve glede ved det å løpe. For for meg er det det det dreier seg om til sjuende og sist!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, for meg går ikke verden under om jeg ikke lykkes. Fem minutter etter et løp som ikke endte slik jeg hadde sett for meg, er smilet på plass igjen. Ifølge min pers på halvmaraton, bør jeg ha 3.40 innen rekkevidde, men er redd det blir i tøffeste laget for meg. Må nok gjøre som sist det gikk bra og jeg følte jeg kunne løpt rund halve kloden; nemlig å melde meg på et maraton i "all hemmelighet". Samtidig, med disse tidsmålene, men kan jo ikke lykkes på samtlige tre distanser, de krever jo litt ulik form for trening... men det er en annen sak. Skal du løpe på Solastranden om to uker.. Skrekk og gru, der blir det nok å "jogge " inn til noe rundt 1.45-1.47, alt etter vær og vind. Hadde 1.45 der i fjor, og 1.41 sju uker senere...

   Slett
  2. Høres ut som en lur strategi for deg å melde deg på i all stillhet;) Det at du løp et lokalt maraton som ikke krevde mye reising, jetlag etc kan jo også gjerne ha utgjort en forskjell.
   Å jo det er er utfordrende å bli best i alle tre distanser!
   I utgangspunktet skal jeg ikke være med på Solastranden halv, har eksamen dagen før og er en ekta skippertaksstudent. Hvilket betyr at opptreningen til løp dagen etter nok vil være minimal men man vet aldri, plutselig får jeg et innfall og vips er jeg der!
   Uansett masse lykke til og jeg håper på medvind!

   Slett
  3. Sier ikke nei takk til utfordringer, men ser at det kanskje kan bli vanskelig. Eller kanskje det er nettopp i 2014 at all intervalltreninga det siste halve året, skal gi gevinst på det jeg betrakter som "spurtdistansen"...:-) Jeg dropper Sola dersom det blåser stikker og strå, og regner i tillegg, evt tar det som en treningstur...

   Slett
 2. Tøffe mål! Tipper du fikser dem "lett". :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje.. Det gjenstår jo å se...

   Slett
  2. Hei Trude!
   Så kjekt at du er igang med bloggen din igjen. Fikk du e-post av meg?
   Jeg har ikke helt tenkt på noen konkrete mål for 2014 enda. Jeg håper å perse på maraton i Berlin i september om jeg får trent som jeg ønsker. Håper å klare 3:35! Time will show!

   Slett
  3. Ops, glemte å skrive at innlegget er fra Eline

   Slett
 3. Hei på deg! Masse lykke til med målene du har satt deg. Du virker veldig dedikert, vil du det nok så får du det til. Mitt hovedmål med løpingen er å holde på til jeg blir 80 og da spurte lett fra samboeren min som er jevnt gammel med meg.

  SvarSlett