lørdag 18. januar 2014

Årets første konkurranse unnagjort

Halvmaraton i kuling langs Solastranda, hvor det tidvis blåste noe helt enormt og jeg fikk sand inn over alt, føltes det som, var en artig opplevelse. Løypa ble i hui og hast gjort om på grunn av den sterke vinden, så mange strekk ble tilbakelagt med sterk sidevind, noe medvind og motvind som var så kraftig at jeg hadde problemer med å løpe framover...

(Foto: Andreas Askildsen, Solabladet)

Tida, 1.41.46 var over all forventning, og bare 17 sekunder bak pers. Det var ikke det jeg hadde i tankene da jeg kjørte til start i formiddag... Hadde bestemt meg at på grunn av den sterke vinden, ville jeg inn rundt 1.45 og det var pri 1. Men så, etter fem-seks km, synes jeg beina virket lette, ingen antdyning til å ville senke farten. Ante ikke jeg lå så godt an, for jeg hadde klokka under jakke og vanter, så jeg så bare på den sporadisk for å sjekke at jeg løp jevnt.  Skulle ha sjekket litt før det gjenstod 1 km, men det er lett å si i etterkant. Utgangspunktet mitt var å holde 5.00 i snitt per km, men startet ganske friskt på 4.45, og lå stort sett mellom 4.50-5.00 hele løpet.Bildene er tatt en halvtime etter målpassering, det ser rimelig fint ut, men vinden tok tak, det kan jeg love, selv om det gjerne ikke ser slik ut...

8 kommentarer:

 1. Sprekt!! Det er god trening å løpe i motvind men akk så tungt når man løper konkurranse! Godt jobba - for en formtest ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kjekt å få en bekreftelse på at man, i midten av januar, er i form:-)

   Slett
 2. gratulerer ser ut som en fin løype. Bra at det ar ikke snø ennå og resultatet ditt….imponerende!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk. Det var ei kjekk løype uten bakker, så det er nok hovedårsaken til at det gikk relativt kjapt, til tross for motvinden:-)

   Slett
 3. Gratulerer igjen! På bildet ser du så fornøyd ut at jeg er sikker på dere hadde det kjekt! Å nesten perse i de værforholdene er ret tog slett imponerende, og dette må være en kjempeinspirasjon for deg...tror du har gode tider inne framover...:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en boost for selvtilliten gjennom enda to vintermåneder fram mot London om 83 dager...:-) Fornøyd med å klare å holde farten rundt 4.50-4.55 stort sett hele tiden, selv om det var noen kilometre innimellom på 5.10 i snitt (og andre på 4.40..)

   Slett
 4. Godt løpt under krevende forhold! Ønsker ikke å være surmaget... men til info legger arrangøren seg flat fordi løypa var 512 m for kort. Se hjemmeside. Det virker uansett som du er i god januar-form!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde 20.8 på mi klokke og gjenomsnittsfart på 4.53 per km, dette tilsvarer vel en tid på rundt 1.43.15 eller noe i den duren..:-) Så dumt at den ikke var riktig målt, men skyldes vel antakelig at de måtte gjøre om løypa i siste liten, eller?

   Slett