lørdag 15. juni 2013

Ny pers

Da ble det ny personlig rekord rundt Frøylandsvatnet i dag. 16.6 km unnagjort på 1.18.52, og 4.45 i snitt per km. Er veldig fornøyd med løpet, gikk ganske tøft ut med km-fart på 4.36, justerte litt de neste kilometrene og lå stort sett rundt 4.45, litt under og litt over mot slutten. Hadde fin flyt nesten fra start, og holdt løperytmen gjennom samtlige 16.6 km. Løypa er veldig "vennlig", med få bakker, og de kommer ikke før de siste 8 km (tre korte), dessuten er de første 8 km bortover og slak nedoverbakke på asfalt, så grunnlaget for tida ble i dag lagt under første halvdel, da kreftene var på topp. Litt sliten blir man jo uansett på slutten, for man vet jo at man snart er i mål.

 Tre glade damer etter endt løp:-) Dama i midten, Elin Rasdal Håland, ble nummer to med ei supertid (under 1.14)

Uten at jeg har sett resultatlista, tror jeg (og bare tror) det var 5 damer før meg i mål, av rundt 40-45 damer på startstreken. Uansett er jeg veldig godt fornøyd med sluttida, målet var under 1.20, siden jeg løp på 1.22.00 i fjor. Fra 2011 er det en forbedring på 12 minutter, og det kan jeg være bekjent av.

Her er km-statistikken: 


Som alltid er arrangementet en fryd å være med på. I dag stod tre løp på agendaen. I tillegg til hovedløpet på 16.6 km, var det et 7.8 km langt løp, samt et barneløp (600 m). Veldig kjekt å se at arrangøren er åpen for fornyelser og veldig kjekt å se at så mange stiller opp på de tre løpene. Vi må ha vært 150 som la avgårde på den lengste løypa mot i underkant av 100 i fjor. Flere damer var det også enn i fjor, og det er alltid artig å treffe og prate med likesinnede før og etter. Bevertningen var også upåklagelig. Saft og vann på tre drikkestasjoner i løypa, det du kunne tenke deg av brus, vann og saft, samt passe modne bananer og gode grillpølser etter målpassering. Ikke rart deltakerne ble værende litt ekstra lenge. 
 


11 kommentarer:

 1. Åååh- du løper SÅÅÅ fort!!! Tips til å komme under 2 timer på halvmaraton? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Få inn kilometre i beina, og deretter kan du begynne å øke farten gradvis, på gitte distanser. Intervalltrening og progresjonsløp er fin trening for å få inn litt tempo i beina. Masse lykke til med målet ditt, stå på:-)

   Slett
 2. Utrolig bra - grattis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks, i dag var dagen, kunne løpt til månen...:-)

   Slett
 3. Gratulerer!Du hadde en veldig fint flyt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg føler jeg løp ganske jevnt. Litt kjappe, de to første kilometrene, men så justerte jeg til å hele tiden ligge under 4.50 i snitt, og det klarte jeg:-)

   Slett
  2. Blir jo nysgjerrig - hvor var du i løypa, foran, bak??

   Slett
  3. Fram til 10 km var jeg bak deg.Så mista jeg deg :-( Veldig bra løp Trude

   Slett
  4. Var det deg med rosa t-skjorte? Tror ikke du havna så veldig langt bak til slutt. Spent på hvor mange damer som kom foran oss:-)

   Slett
  5. Tja..hadde solbrilla på meg.
   Vi ses på mandag. Da skal jeg løpe 10 km på Ålgård

   Slett