mandag 25. mars 2013

Halvmaraton i påskesol

Lørdag var det tid for nok en langtur, den tredje siste før jeg står på startstreken i London. Det nærmer seg virkelig. Om 27 dager har jeg løpt mitt fjerde maraton.

Vel  - en planlagt formiddagsøkt ble forskjøvet til ettermiddagstid, og det var et greit bytte. Sol som varmet og ikke så mye vind som i morgentimene. Jeg ble kjørt 15 km avgårde og hadde tenkt å løpe en halvmaratondistanse, da med en avstikker fra stedet jeg ble kjørt til, for så å løpe rett hjem.Farten hadde jeg ikke tenkt fullt så mye på, men under 5.30 i snitt lå og surret i bakhodet etter hvert som kilometrene ble tilbakelagt og jeg lå jevnt på 5.20. Det klarte jeg med god margin. 21,1 km ble fullført på 1.51.40, det vil si 5.18 i snitt per km. Stoppet to ganger for å knipse bilder, hver på ca 30-40 sekunder, og da stoppet jeg også Endomodo. Har ikke lader til Garmin, og fikk ikke ladet denne før etter lørdagens løpetur... Det er ikke helt det samme å løpe så langt uten at jeg hele tiden kan følge med på farten og lettere justere opp eller ned. Det fører til litt svingninger på kilometer-tidene, men helt ille var det ikke. Kjenner etter hvert sånn noenlunde hvilken fart jeg holder.Løp avgårde like før klokka 17 og fikk med meg nydelig påskesol i lavlandet. For et vær, for en stillhet og for en god følelse når man løper inn i gårdsrommet.Nedenfor følger km-tidene, klippet fra Endomondo-appen.Nå venter en times rolig løping i dag, før jeg tar fri fram til torsdag. Lørdag blir det ny langtur, da noen kilometre lengre enn et halvmaraton. Skal ha fire påskedager i København, med løpesko i kofferten, for det blir enten mølle eller gateløping i Kongens by.Har du planer om langturer i påsken?


5 kommentarer:

 1. Har desverre løpt på meg vondt i et kne, er så lei. Har du noen gode råd for slikt, jeg blir nesten sprø av ikke få løpe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er vel kanskje ikke den rette til å svare på dette med vondt i kneet, men vil tro at lett og rolig løping på mykt underlag, i skogen eller på myke grusstier kan være et forsøk. Skifte av sko? Mer støtdemping. Styrkeøvelser for knærne...etc.

   Slett
  2. Lykke til og riktig god bedring:-)

   Slett
 2. Når tar du din lengste tur før maraton, og hvor lang blir den? (Har selv et maraton å trene mot, derfor jeg spør :)).

  Blir spennende å se hvordan det går i London. Lykke til!

  SvarSlett
 3. langtur ja, det er lenge siden! Det lengste jeg har løpt ila vinteren er vel 15 km? Men nå skal ikke jeg løpe maraton heller da:-)
  Men trene i påska, det skal jeg! Mye inne på SATS, men noen løpeturer blir det. Lengter etter bar asfalt, det er dessverre fortsatt livsfarlig holkeføre stort sett overalt rundt meg enda.

  SvarSlett