lørdag 2. mars 2013

Ny pers

Grei dagsform, men forferdelig motvind på dagens Orremilå. Men det ble jammen meg ny pers på distansen med 13 sekunder. 46.31 er helt greit med de vindforholdene som rådet på Jæren i dag. Vinden kan du jo ikke akkurat se på bildene, men akkurat her, på denne sletta, blåste det ganske kraftig, og det var vanskelig å presse ned km-tida. De siste to kilometrene gikk heldigvis med vinden i ryggen, så avslutningen ble bra.
Jeg skulle skrive reportasje fra løpet til mandagens avis, og måtte derfor starte 40 minutter før alle andre, slik at jeg hadde god tid da jeg kom i mål.

Kjente meg tålig bra i beina, og dro til fra start med en snittid på under 4.30 de tre første kilometrene. Derfra merket jeg motvinden på de jærske slettene som lå foran meg de neste fem kilometrene, før vi dreide inn og fikk vinden delvis fra siden og delvis i ryggen. Iallfall slet jeg med farten fra tredje til åttende kilometer, og det var så godt å kjenne at jeg hadde krefter igjen til de to siste. Da jeg merket at vinden ikke kom rett imot øynet jeg sjansen til å perse, om enn ikke med altfor mange sekunder. Det holdt såvidt, men Garmin viste 10.13 km da jeg kom i mål, og ved 10 km, viste den 45.55. Men jeg bøyer meg for sluttida, det er ikke alltid GPS-en stemmer 100 prosent med løypa, som jeg vet har vært nøye kontrollmålt.Oppturen med dagens løp er at jeg vet jeg hadde ei bedre tid inne hadde det ikke vært for den vinden, samt at jeg løp alene. Jeg var pigg og rask i beina, og selv om dystre tanker meldte seg da det blåste som verst på de åpne slettene, var det herlig å kjenne at jeg klarte å øke farten inn mot mål, som kilometer-statistikken ovenfor viser.  Forhåpentligvis lover det godt foran neste 10 km-deltakelse, som er i mai.Grete Dahle Thorsen som ble nummer to i 71 grader nord 2012, deltok i sitt første løp, og gjorde en god figur. Grete er hekta på intervalltrening og sverger mye til tredemølla, der hun kjører egne intervalltimer for kundene på Elixia treningssenter på Bryne.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen takk, det holdt hardt i motvinden, men litt medvind de to siste km, reddet meg:-) Godt det enda er tidlig i sesonge, lover jo godt for årets mål som er å krype under 45.00. Hadde det inne i dag..:-)

   Slett
 2. Kjempebra løpt i denne vinden og gratulera m pers!

  SvarSlett
 3. Du har definitivt under 45 min inne med tanke på at du løp alene og med DEN vinden. Sakset forresten dette fra Spirit friidrett sin hjemmeside: "Yr.no meldte vindstyrke mellom 11 og 12, om løperne hadde vinden i mot i 6 av 10km tilsvarer dette 90 sekunder tapt tid alene grunnet vinden." Ser man det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig lesning. Jeg følte meg lett i dag, men kjente at motvinden på slettene tæret litt på humøret, men heldigvis gikk det greit mot slutten:)

   Slett
 4. Gratulerer med ny pers! Under 45 kommer til å gå helt fint. Sikkert allerede på neste 10k. Motvind har mye å si, og du er kjempeflink til å øke tempoet mot slutten. Kommer til å gå som en drøm!

  SvarSlett
 5. Svar
  1. Joda, det gikk nå tålig greit i blesten:-)

   Slett