torsdag 21. mars 2013

DN Aktiv

Tidligere denne uka ble jeg kontaktet av en journalist i Dagens Næringsliv, på DN Aktiv. Han lurte på et intervju av meg om løping, om hva som motiverer meg og om jeg tror alle, uansett alder og formmessig ståsted kan ha så stor glede av løpinga.Fotosession er unnagjort, i idylliske omgivelser hvor jeg av og til pleier å løpe, ikke så langt fra der jeg bor, ved Stokkelandsvatnet i Sandnes.

Regner med saken kommer på nett i løpet av noen dager.

Et av spørsmålene, om jeg tror alle kan finne løpegleden, tenkte jeg å utdype litt nærmere her:

Er du uten løpserfaring, er det viktig å gi deg selv litt tid. Vær tålmodig. Den første løpeturen er langt fra noen fornøyelse, hvis man puster og peser seg gjennom hver eneste kilometer. Jeg har vært der, da ukas bragd var å løpe en fast 5 km-runde og kom meg sånn noenlunde greit gjennom den. Den store gleden, som også er der underveis, ikke bare etter selve løpeøkta, kommer snikende etter hvert, i takt med formstigningen.

Følelsen av å løpe uanstrengt kilometer etter kilometer er vanskelig å beskrive. Jeg har spilt mange viktige håndballkamper i mitt liv, men skal jeg være helt ærlig, er vinnerfølelsen der, ikke den samme som når du vinner konkurransen mot deg selv. Ja, jeg fullførte den 10-kilometeren, ja, jeg satte ny pers på halvmaraton  - og ja, jeg kom meg helskinnet gjennom min første maraton. Lite kan matche dette - det er ikke sikkert andre tenker på samme måte, men det er likevel min erfaring. 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. :-) Det er noe spesielt med mestringsfølelsen man får av å løpe (fortere og fortere...)

      Slett