torsdag 7. mars 2013

Viktig med hvile

Selv om jeg er midt i oppkjøringen til et helmaraton, og det ikke alltid er like lett å la være å løpe selv om beina skriker etter det, har jeg blitt flinkere til å ta pausedager. Hadde jeg fulgt egen lyst og vilje, kunne jeg løpt hver eneste dag, men det går jo ikke.Innimellom oppkjøring, hvor jeg følger et fast program, har jeg også deltatt i to løp, det tredje går av stabelen på lørdag (halvmaraton). Med konkurranser presset inn mellom de faste treningsdagene, sier det seg selv at det blir noen justeringer underveis. Og man kan ikke få både i pose og sekk. Å løpe fem treningsturer og i tillegg delta i halvmaraton, ha en pausedag  og så begynne på hardkjøret igjen - det kan fort gjøre mer skade enn godt. Halvveis i den tiende uken av dette året, kjenner jeg litt på slitne bein, noe jeg for en gangs skyld har valgt å lytte til.Er veldig spent på om 20 km totalt (mandag og onsdag), etterfulgt av to hviledager på rappen, samler overskudd til å yte maks i 21, 1 km. Egersund halvmaraton i fjor maner fram gode minner, da krøp jeg under 1.45-grensa og perset med tida 1.44.39, som står enda. 10, 5 km med slake motbakker, for så å kjøre rettt utfor på returen.

Ser fram til å få ut litt løpeglede.
3 kommentarer:

 1. Jeg er så imponert over treningsmengden din, puh! Godt å se at du hvilerlitt også;) Må bare spørre: har du familie og barn?
  Hilsen Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har familie, ja. Tvillinggutter på 10 år, og det gjør at det er forholdsvis enkelt å løpe ut en time-halvannen uten å være avhengig av barnevakt.

   Slett
 2. Lykke til i dag Trude :))
  Kanonheldig med været i dag. Har nettopp vært ute og testet det ;)
  Klem fra Mette

  SvarSlett