torsdag 11. oktober 2012

Vakre, vakre Oslo

Er på tre dagers høstferie i Oslo, og hovedstaden viser seg fra sin aller beste side. Gnistrende høstvær, knallblå himmel og sol - noe vi vestlendinger ikke er altfor bortskjemt med. Men - det er travelt å være på tur med to 9-åringer, og i går måtte joggeskoene hvile (iallfall løpeskoene fikk hvile, det ble mye trasking), enda det er trimrom og disponible tredemøller tilgjengelig på hotellet.

Første stopp var Holmenkollen, og Eirik lot seg ikke be to ganger da jeg ba han prøve å løpe fra bunnen og opp - noe å tenke på til neste intervalltrening, kanskje... Måtte en tur helt til topps også - og til topps på seierspallen...


Torsdag stod Kon-Tiki og Fram-museet for tur, populært for gutta (og morfaren) og kjekt for mora som ikke gikk inn i Fram, men nøt oktobersola på en benk like utenfor 


 Tatt på Bygdøy, rett ved Fram-museet i formiddag - fantastisk å sitte i sola...

Etterpå gikk turen videre til Norges idrettshøgskole og Sognsvann - og denne gangen var det med løpesko på beina. Ble ikke tid til så mye mer enn litt oppvarming på banen rundt kunstgresset ved NIH og rundt Sognsvann én gang sammen med Eirik - brukte 19 minutter på 3,3 km.
 Foran oss løp en høy, røslig kar i orange overdel, og jeg la merke til det lette løpesettet. Da vi tok turen tilbake til NIH for litt fotballspill, holdt samme mann på med noen luftige intervaller på kunstdekket. Ingen ringere enn en tidligere europamester i høydehopp.


La merke til det enormt lette løpesettet, nesten som beina ikke berørte bakken, ble helt fascinert.
Lar meg også fascinere av Slottsparken - blir aldri lei Oslo, det er iallfall helt sikkert.4 kommentarer:

 1. Herlig......neste veke ska eg ha meg 3 dager i Oslo.....har ingen planer....berre henge rundt....blir digg. Kos deg vidare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du pakke joggeskoene, skikkelig herlig å løpe ved Sognsvann nå om høsten:-) Kos deg i hovedstaden.

   Slett
 2. Ja, det er ikkke noe hvilehjem å følge i hælene på to ni og et halvt år gamle gutter:-)

  SvarSlett