onsdag 8. august 2012

Moro med tall

Jeg synes det er så kjekt å fordype meg i tallmateriale som omhandler løpeøvelser eller andre idrettsprestasjoner. I bladet Aktiv Trening (som for øvrig hadde en del annet kjekt lesestoff også), fant jeg to sider, der det beskrives og anskueliggjøres hva flere olympiske prestajoner faktisk innebærer.Og hold deg fast:

* Verdensrekorden i lengde er 8,95 meter, og det tilsvarer lengden av to personbilder parkert mot hverandre front mot front - det er laaaaangt.

* Usain Bolts verdensrekord på 100 meter er 9.58, det betyr at han tar 41 skritt, hvert på 2,43 meter og har en toppfart på 45 km/t - styggfort.

* Verdensrekorden i høydehopp ble satt i 1993 og lyder på 2,45, som tilsvarer høyden på et fotballmål - lyst til å prøve kanskje?

* Sist, men ikke minst - maratonløp er nok mesterskapets tøffeste øvelse, og verdensrekorden ble satt i fjor, på 2.03.32, hvilket betyr at hver kilometer løpes på imponerende 2.56 min. Eller drøyt åtte 5-kilometere i strekk, hver på 14 minutter og 40 sekunder - noe å strekke seg etter???På samme måte synes jeg det er utrolig artig å grave meg tilbake i treningsmateriale, som tider, og på hvilke tidspunkt jeg trener, og hvor mange ganger jeg har løpt med treningsdatene mine, etc.

Vel, har tatt et dypdykk tilbake fra januar, og kommet fram til følgende:

* Jeg har kun hatt 2 mandager uten løp, det var dagen etter London marathon, 23. april, og en mandag i sommerferien, mandag 23. juli - ellers har samtlige uker startet med en løpetur, av ulike lengder. Mandag er en favoritt-treningsdagen.

* Jeg har løpt lengre enn 20 kilometer (inkludert konkurranser)  12 ganger, et snitt på sånn nesten 1 lang økt tredje hver uke. De fleste øktene ligger fra 10-18 km.

* Jeg har tilbakelagt 1492 kilometer på 7 måneder og 8 dager, noe som tilsvarer et snitt på 48,1 km i uka
2 kommentarer:

  1. Wow! Imponerend og bra!! :-)

    SvarSlett
  2. Gosh, imponerende tall fra disse olympierene, men TRUDE LEA ligger jammen ikke langt bak! Litt av noen prestasjoner fra deg også!! Stå på Trude, du inspirerer! :-)

    SvarSlett