onsdag 29. august 2012

Løpsnerver

Jeg pleier egentlig aldri å få det, men tre dager før Stavanger halvmaraton, kjenner jeg det kribler litt. Og da kommer samtidig alle "vondtene", som at jeg føler på slitne legger og at formen sikkert kunne vært bedre. I fjor løp jeg på 1.56 og var superfornøyd - lørdag vet jeg at jeg MÅ ta løpet som ei god treningsøkt for ikke å gå helt i kjelleren før Berlin, som i skrivende stund er 32 dager unna.Tiden, ja Det er jo ikke så nøye med tiden, eller? Jeg har et litt sånn ambivalent forhold til nettopp det. Er jo tallfrik så det holder når det kommer til km-tider, og kan på no time regne ut totaltid hvis man løper på den og den km-tida.En del av meg vil perse på lørdag, men fornuften tilsier at en tid rundt 1.50 vil være bra, altså en snittid på rundt 5.15, som er overkommelig. Men det står liksom ikke bak navnet mitt i resultatlista at jeg skal løpe maraton om fire uker og at dette var som ei treningsøkt å regne....:-)Satser på at fornuften seirer.......

10 kommentarer:

 1. Hvis jeg kjenner at jeg ikke klarer å holde meg til fornuften så velger jeg å stå over et løp og stikker heller en tur i skogen ;-) Som regel er det uproblematisk for meg å stille opp i et løp "og kjøre min greie" men noen ganger må jeg bare stå over for ikke å ryke på en smell. Det som er faren er om du kjenner at du virkelig har dagen.... da kan det bli vanskelig å holde igjen!! Det kan være greit å tenke gjennom dette på forhånd: er du villig til å la en slik mulighet gå fra deg? Hvis ikke: er du villig til å ofre senere konkurranser ved å leve i nuet hvis du har dagen? Ofre lit til fordel for en ny PB på feks halvmara? osv. Det kan være greit å ha tenkt gjennom før start! LYKKE TIL!! Moro blir det uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kloke ord fra deg som alltid. Jeg går i tenkeboksen. Må jo ha en tur uansett.. Uff, at det skal være så vanskelig. I et øyeblikks sekund av galskap, har jeg vurdert å melde meg på maraton istedet - for å slippe å komme på resultatlista i halv. Trenger et par virkelig gode langturer før Berlin.

   Slett
 2. Legg klokka i lomme og løp på følelse.Stol på at kroppen tar de rette valg.
  PS. De aller fleste bryr seg kun om seg selv og sin egen tid på resultatlister...

  SvarSlett
 3. Kjenner meg igjen i nervene. Det er lett å glemme å løpe fornuftig når adrenalinet pumper. Løp Holmestrand halv 3 uker før Stockholm. Det var kjempebra å ha det i bakhodet at det var bare en treningsøkt fordi jeg startet ikke altfor fort og det ble en fantastisk løpsopplevelse. Tiden ble bra og jeg var strålende fornøydt. Nå skal jeg løpe halvmaraton om en uke i Drammen for å sjekke om jeg klarer maraton i Oslo om 3 uker. Ja ja ....det kommer som det kommer

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du kommer til hektene med leggen:-) Lykke til med testingen, Ania:-)

   Slett
 4. Jeg kjenner de begynner å komme hos meg også nå!...
  Er det ett bra eller dårlig tegn, hvis jeg drømmer at jeg kommer for sent tilløpet!? haha...uff.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du fikser dette, Guro. Er jo så lett i kroppen. Lykke til:-)

   Slett
 5. Hei, jeg skal også løpe halvmaraton i morgen. For meg er det første gang, så begynner å bli veldig spent :) Lykke til i morgen, kjempekjekk blogg du har.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan:-) Så kjekt at du skal debutere. Lykke til, du også:-) Og takk for hyggelig tilbakemelding.

   Slett