mandag 27. august 2012

Ladestien

Siden jeg har vært på jobbreise i Trondheim, hadde jeg på forhånd sjekket ut joggeløyper og fikk anbefalt å løpe på Ladestien - og tenkte at det var sikkert fint.  For det er jo ganske fint i Trondheim. Dessuten er det luksusfrokost med energidrikker i alle varianter på Rica Nidelven (ja, og en kaffe latte fra egen barista i frokostsalen)
Navnet på joggeløypa høres iallfall ganske idyllisk ut - Ladestien. Et sted der man virkelig kan lade opp.. .Og oppover gikk det kan jeg love deg. For en person som misliker motbakker på det sterkeste (derav de milde asfaltstiene mine på hjemlige trakter) ble sjokket derfor ganske stort da jeg etter et par hundre meter begynte på en bratt stigning. Kilometertiden steg fra normale 5.20 til 6.20 på et blunk, og etterhvert som stien ble brattere, gikk det saktere og saktere.

 Ikke den bratteste bakken, fikk ikke knipset den...

Jeg innrømmer glatt at irritasjonen steg for hver meter som ble tilbakelagt. Hadde på forhånd bestemt meg for å løpe i 45-50 minutter, heldigvis ikke lengre. Denne treningskuka skal etter planen nemlig avsluttes med halvmaraton i Stavanger lørdag, og det er greit å ikke overdrive. Men det var før jeg tråkket inn på denne Ladestien. Det gikk opp og ned, ned og opp, og opp igjen, og så litt ned. Da hadde jeg brukt 25 minutter på 4 kilometer - ikke akkurat oppløftende.

På returen gikk det også i bølgedaler, både terreng- og tidsmessig, og til alt overmål klarte jeg å løpe bort fra stien (er det mulig, liksom), men fikk da et stykke med asfalt under beina og det var for så vidt helt greit. Møtte vennlige sjeler som geleidet meg på riktig spor igjen, og jeg må innrømme at de siste to-tre kilometrene var riktig så idylliske - da hadde den verste irritasjonen over alle bakkene lagt seg.Tilslutt kom jeg meg opp den siste kneika, og 800 meter før parkeringsplassen, måtte jeg stoppe atter en gang for å knipse noen utsiktsbilder.


Og slik så det ut fra parkeringsplassen - Korsvika mener jeg denne vesle badeplassen heter.


Kjørte de seks-sju minutttene tilbake til hotellet, og var mest fornøyd med at det ble løpetur. Alt er bedre enn ingenting -  og man blir jo i godt humør av å møte en slik inngang til hotellet...


Skulle nesten tro jeg hadde planlagt dagens bekledning utfra blomsterfarge...


Neida, Trondheim er ikke så aller verst - idyll får man både langs ei strevsom joggeløype og på vei til sentrum. Blå himmel og speilblanke Nidelven.


9 kommentarer:

 1. Hissige i bakkane, Trude? :-)Du e goe! Det er i allefall kjempedeilig å løpe på flatmark igjen etter sånne bratte stigninger. Du kommer til å fly bortover i Stavanger :-) me sjåast!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, vi får nå se. Kommer litt an på dagsformen..:-) Men takk for at du har trua:-)

   Slett
 2. Ladestien er en av mine favorittløyper, løper der nesten hver gang jeg er i Trondheim - men i motsetning til deg går jeg i de bratteste bakkene. Vi snur alltid på Kjerringberget -)

  (digresjon: nå har jeg forsøkt å legge inn denne kommentaren 5 ganger og fremdeles ikke blitt klarert robotfri)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det der robot-greiene er noe herk... Ellers - burde jo tatt til fornuft og gått i bakkene, jeg også, men neida. Det har straffet seg - tunge lår fremdeles, to dager etter, noe en lett løpetur i ettermiddag forhåpentligvis kan rette på:-)


   Kjerringberget - hm, jeg snudde etter 4 km...

   Slett
  2. Det kommer selvfølgelig litt an på hvor du starter.
   Legger med linken til mine strabaser i løypa - m/kart. Vi starter alltid ved stranda like før Statoil - da er det på meteren 5km til Kjerringberget.
   (nøye utregnet av min far - )

   Du kan også løpe helt inn til byen men det har jeg aldri gjort.

   Slett
  3. Jeg tror jeg startet ved Krokvika eller noe slikt. Kjørte rett ned fra ei kirke på Lade, og så nedover mot sjøen. Så jeg løp mot Ranheim.

   Slett
  4. Korsvika?
   Da løp du motsatt av hva vi pleier.
   De pleier også å holde bedriftsløp der
   - sprint, i deler av løypa.

   Slett
 3. Bildene var i hvert fall god reklame for Ladestien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint var det - det kan jeg ikke klage på:-)

   Slett