lørdag 31. august 2013

3.53.56

Ja, uten å si det til så mange, eller publisere på bloggen, løp jeg inn til ny pers i Stavanger Maraton i formiddag. Fulgte strategien, med å ligge rundt 5.30 hele tiden, og det holdt helt til mål, og attpåtil med ekstra krefter og to avsluttende kilometre på 5.21 og 5.17. Spurtet over målstreken for å komme under 3.54. Veldig glad og ikke minst er det kjekt å se at all treninga har gitt resultater. Perset med 5 minutter og 42 sekunder. Riktig nok viste min klokke 3.53.54, men det er ikke så nøye. Hadde fin flyt fra start, og møtte aldri veggen. Fin løype, der nesten halvparten (iallfall 16-17 km var på grus) og ikke mange motbakker. Den store oppturen var fra 38.5 km og inn til mål, da hadde jeg mest lyst til å grine av glede, for det gikk så lett. Ikke antydning til strekk eller krampe, verken i lår eller legger - en ubeskrivelig følelse. Det var det også å løpe opp en seig, lang bakke (200 meter) 1, 2 km før mål. Jeg nærmest fløy oppover. Takk til far som langet bananer og drikke ved 14 og 24 km, samt til guttene som stod klare med YT og bananer ved 28 og 32 km. Det er motivasjonsboost:-)))

Har løpt to maraton etter Berlin i fjor, men ikke vært under 4 timer på 11 måneder. Akkurat nå er jeg bare glad, for fredag kveld var jeg så nervøs at jeg var superkvalm.

Fyldigere rapport kommer senere.

Run long, stay strong

(T-skjorte fra Berlin 2012)

9 kommentarer:

 1. Hei Trude! Og gratulerer med fantastisk resultat. Jeg hilste på deg i målområdet, men var helt sikker på at du hadde løpt halvmarathon, så jeg forstod ikke helt hva du mente. Men nå gjør jeg det - og det er utrolig bra prestert!!
  Det er første gang jeg har løpt halvmarathon, og jeg var også kjempenervøs i går (og dagen før det, og dagen før det ;-) Men det ble en fantastik opplevelse, og jeg hadde flyt i beina hele veien. Jeg følte faktsik at jeg hadde vinden i ryggen hele tiden, og ventet liksom på motvinden...men den kom aldri :-)
  Bloggen din har vært en stor inspirasjon, jeg har fulgt den i over ett år nå - så det skal du ha en stor takk for. Jeg kastet meg på mer intervalltrening på slutten, og merket godt at det fungerer ja. Stå på videre - og lykke til på løpeferden videre!
  PS - og fortsett bloggen din vær så snill - den er utrolig inspirerende :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at jeg kan motivere til løping. Blir helt ydmyk:-) Gratulerer med god innsats, det beste er jo når man finner flyten og ikke møter veggen. Jeg sa ikke til noen at jeg skulle løpe hel, orket ikke presset, faktisk.. Så jeg droppet halv i siste liten. Har ikke planer om å slutte å blogge, men ikke alltid jeg klarer å ha innlegg annenhver dag, selv om det er målet:-) Lykke til videre med løpetreninga, du også:-)

   Slett
 2. Grattis, Trude, kanontid!
  Så forjent, etter din iherdige, målrettede trening!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var kjekt i dag, men jeg sitter også igjen med litt følelser i forhold til at jeg kunne presset tiden ytterligere 2-3 minutter. Møtte aldri noen vegg og det gikk egentlig greit fra start til mål:-) Men jøss, jeg er superhappy, ikke lov til å si noe annet på en dag som denne. Det er jo ikke en supertid, men for meg var det så viktig, så viktig:-)

   Slett
 3. Grattis masse Trude! Dette unner jeg deg - du trener så bra og jevnt! Hurra, bra maraton:-)

  SvarSlett
 4. Gratulerer!
  (, men hvilken saidistløypeplanlegger er det som legger en 200m bakke 1,2km fra mål???)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er felles løype de siste 7 km med de som løper halvmaraton...:-) Skikkelig fæl bakke, men i går gikk den unna, gitt:-)

   Slett
 5. Gratulerer igjen....gøy å lese løpsrapporten...og ufattelig kjekt å få en sånn opptur når en har jobbet systematisk for det...Gleder meg til å høre om New York!

  SvarSlett