torsdag 15. august 2013

10x400 m

I ettermiddag stod en ny intervalløkt for tur, og ettersom jeg liker å variere lengden/tida på kortintervall, falt valget på 10x400 meter i dag - på bane. Det er det desiderte enkleste, man slipper å holde øye med klokka, har man løpt en runde, er det pause..

Tenkte å varme opp i et kvarter, men begynte dragene etter 2,2 km og rundt 12-13 minutters oppvarming - kjente at det var godt nok i dag. 19 grader i lufta, overskyet og lite vind, med andre ord veldig gode løpeforhold på Sandnes stadion.Utgangspunktet er alltid å holde jevn fart på hvert eneste drag, det vil si at jeg skal løpe like fort på første som siste lengde. Gikk litt rolig ut for ikke å brenne alt kruttet i starten, og det gjorde at jeg holdt tempoet oppe gjennom de ti dragene. Rundetida (400 meter) varierte fra 1.22-1.30, så det ble bra gjennomsnittsfart. Tror jeg lå rundt 4.10-4.15 nesten hele tida, og det er godt under 10 km-farten min (4.36).Nedtrappinga - var ganske lei av å løpe rundt og rundt, men siden jeg var på banen, løp jeg 7 runder nedtrapping (2,8 km) - hadde nok holdt med 4-5, men da hadde jeg ikke oversteget 10 km, som var mål nummer to med dagens økt.


5 kommentarer:

 1. Sprekt! Hvor lang pause har du på slike korte intervaller? Jeg har ikke umiddelbare planer om å løpe 400m drag på bane men hvem vet - plutselig en dag får jeg et innfall og da er det greit å ha en plan ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tok 1 min pause mellom dragene, for å yte best mulig i hvert eneste ett... (det funket sånn noenlunde, iallfall, men hadde ikke klart kortere pause, og så hadde 15 sek ekstra blitt for lang pause....). Veldig kjekt på bane også, veldig lenge siden jeg gjorde dette sist - men liker forholdene på Sandnes stadion, der jeg formelig løper i Henrik Ingebrigtsens fotspor:-)

   Slett
 2. Hei. Bare lurte på hvilken pulsklokke du bruker og om du er fornøyd med den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker Garmin 610 og er veldig fornøyd med den. Har hatt den siden august 2011. Veldig glad i funksjonene og den er utrolig lett å håndtere, med touch, som gjør at du ved en lett berøring på skjermen kan svitche skjermbilde mens du løper:-)

   Slett
 3. Hmmm... Rundetid på 1.30 vil si 3.45-fart. Rundetid på 1.22 er 3.25-fart....

  SvarSlett