lørdag 7. april 2012

Det nærmer seg

15 dager igjen. 13 dager igjen til avreise. Alle de tunge øktene, noen korte og noen lange, der mange av dem er unnagjort på mørke vinterdager, skal jeg nå få igjen for. Forhåpentligvis. I motsetning til oppkjøringa til NY i fjor, der de fleste løpeturene foregikk mens det var lyst ute, har jeg denne gang kjempet mot småglatt underlag, kuldegrader og stiv vestlandskuling. Kulisser som dette (som ble tatt tidligere i uka, på en langintervall-tur) har hørt til sjeldenhetene.

Her ble det tidligere produsert, blant annet, turndrakter.... Nå kulisse for løpeturene mine, på vei fra Figgjo til Ålgård.

 Figgjoelva. Løper langs denne i minst 5-6 km.

Som kjent følger jeg Marius Bakkens program «100 days to four hours marathon», og i de tre siste ukene er det drastisk reduksjon i treningsmengde. I de første 12 ukene, legges det opp til fire økter i uka, som jeg har gjort om til fem, mens det de tre siste ukene av programmet, reduseres til tre, som er mye kortere. Her velger jeg å legge til ei økt, dog med veldig rolig intensitet. Ser litt tilbake på de siste forberedelsene til NY, og kjører noenlunde etter samme prinsipp, med mengde og intensitet. 

Men nå er det altså bare 2 uker treningsuker igjen - eller egentlig halvannen. Har bestemt meg for at de to siste løpeturene skal gjennomføres mandag og onsdag uka før selve maratondagen. Det betyr tre hele hviledager før de 42, 2 kilometrene. 

 Disse skoene har løpt mange mil, og har vært gode å ha når underlaget har vært litt småglatt.

Senere i dag venter rolig tur, rundt 12-14 km, etter det, gjenstår 6 treningsøkter. Det er ikke mange. Har fulgt programmet sånn 80 prosent, det er ikke alltid jeg har fått tid til de 3, 3,5 og 4-timers løpeturene Bakken operere med i programmet. Langturene burde vært lengre og flere, men nå er det for sent. Jeg velger å stole på at økt intervallmengde har fått meg i bedre form og at beina tåler fire mil på asfalt, vet jeg jo. Hadde det bare vært en fasit som sier at x antall treningstimer automatisk kvalifiserer til ei sluttid under fire timer. Så enkelt er det ikke - men desto mer spennende. Jeg tror jeg begynner å bli klar. 

Under ser dere en staut kar fra Bryne som har løpt 215 maraton, det er sjette flest i landet, tror jeg.

Denne 69-åringen fra Bryne har løpt 215 maraton, Sitt første løp han som 44-åring. Bøyer meg i støvet. 

 

8 kommentarer:

 1. Nå vet jeg at at det kribler i beina, men la dem hvile!!! Fra treninga de i det siste og tempo du klarer å prestere på de lange turer, må jeg si du klarer under 4 timer med god margin!!! Håper bare at forholdene i London blir perfekte; ikke for varmt ikke for kald osv. Lykke til

  SvarSlett
 2. masse lykke til i london! dette fikser du, trude!! :)

  ..og du, er du fornøyd med bakkens program eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er tålig greit fornøyd med Bakken. Liker at det er en salig blanding av moderat lange turer og intervalløkter. Men - han har ganske mange laaaange turer på programmet sitt, dvs fra 3-4 timer.

   Ikke alltid jeg har fått tid til dem, kun to... Men - har fulgt programmet sånn omtrentlig, og håper intervallene gjør susen:-) En ting: Har du ikke svar-mulighet på din blogg, jeg er sikkert helt tjukk i hue, men finner den ikke...Har villet kommentere så mange ganger.

   Slett
  2. laaaange turer ja, men det er sikkert lurt :)

   jeg har kommentarmulighet, men det ser ut som om den lever sitt eget liv innimellom. skal stå nederst i hvert innlegg. kanskje jeg skal endre innstillinger? silja sine havner jo i nettsøppelatmosfæren i ny og ne :S

   Slett
  3. laaaange turer ja, men det er sikkert lurt :)

   jeg har kommentarmulighet, men det ser ut som om den lever sitt eget liv innimellom. skal stå nederst i hvert innlegg. kanskje jeg skal endre innstillinger? silja sine havner jo i nettsøppelatmosfæren i ny og ne :S

   Slett
 3. Lykke til med løpingen.
  Så bra som du har trent deg opp vil jeg tro du klarer deg veldig bra. Jeg er misunnelig på løpegleden din :)

  SvarSlett
 4. Dette kommer til å gå knallbra; ingen tvil om det ;-) Gleder meg til å lese rapporten!!!!

  SvarSlett