tirsdag 17. april 2012

Maratonmodus

Nå begynner sommerfuglene for alvor å røre på seg i magen. Tre dager til avreise er det mange tanker som sviver rundt i hodet. Selv om jeg har løpt et maraton før, for bare seks måneder siden, er det likevel med stor spenning jeg ser fram til søndagen. Jeg vet på en måte hva som venter, men har unngått å lese for mye om selve løypa. Jeg vet bare at den regnes for å være blant de letteste, og iallfall lettere enn New York.

Skoene er løpt inn - jeg stoler fullt og helt på Kayano. De har lost meg gjennom mange hundre kilometer, og satt to nye halvmaraton-rekorder. Joda, jeg kjenner at valget er riktig, selv om enkelte mener det er som å ha blylodd rundt føttene.

Disse er parkerte....

...mens det er disse jeg må stole på om fem dager.


T-skjorta i knallrosa, av typen NikeRun, er levert til navnetrykking og så får den et norsk flagg påtrykt framme. I New York ble sprittusj en nødløsning, og flagget ble festet til trøya med sikkerhetsnåler...

 Navn påskrevet med tusj - og flagget festet med sikkerhetsnåler bakpå...Men det funket!

Fem dager før det braker løs, virker 42, 2 kilometer laaangt. Og det er det. Jeg har god nytte av visualiering. Akkurat nå tenker jeg at jeg skal løpe fem 8-kilometre og bittelitt til. Musikken er under planlegging - i London bytter jeg ut iShuffle med iPhone. Gjør meg ingenting å løpe med den på armen - dessuten kan det være kjekt å ha bilder fra startområdet og rett etter målpassering:-)

Fantastisk glad etter 4 timer og 17 minutters løping gjennom NYs fem bydeler...

Musikken, ja. Det blir en salig miks av gammelt og nytt. Til og fra jobb er lokale nyheter fra NRK byttet ut med «The Voice» på full styrke for å få tips til nye sanger å laste ned. Og når jeg ikke vet hvem som synger, er appen Shazam god å ha (takk for tipset, Anne). Et trykk, og få sekunder senere har du all informasjon. Et trykk til, og vips er låten lastet ned. Genialt - rett og slett.

Tror til og med Åge Aleksandersens «Levva livet» skal på spillelista. 

«For når det blæs som verst på toppan og galskapen får rå, skal vi hold omkring kvaranner og vi vet det her ska gå». 

 Tunge løpeøkter i vind og snø. Snart kommer belønningen.


Snart skal jeg få lønn for de slitsomme treningsøktene. Og snart vanker det maratonchampis. Den smaker godt. Det vet jeg.

 Post-maratonchampis er digg.

15 kommentarer:

 1. Ønsker deg en god tur og en fabelaktig opplevelse.
  Løpet kommer til å gå supert, gled deg :-)

  Jan Arild

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så mye:-) Jeg skal gjøre mitt beste.

   Slett
 2. Lykke til
  Skal følge med. Det er nesten verre at man vet hva man skal til, men du har jo trent så godt at det må bare gå kjempebra. Håper veggen lar vente på seg lenge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg gruegleder meg, kjenner jeg. Gruer fordi jeg ennå går og føler jeg er ombord på en båt, gleder meg fordi det er dette jeg har trent til...:-)

   Slett
 3. Aaah, ja, nå er det rett rundt hjørnet. Dette ER faktisk belønningen for alle økter i snø og sludd, på is og i smeltevann. Dette skal bli GØY! Atter en gang: Lykke, lykke til!

  (Husk London Bridge med Fergie på spillelista også da, hehe)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til selv:-) Ja, skal huske Fergie:-) Nå er det jammen ikke mange dagene igjen før vi står der. Jeg kommer til å ta det litt med ro, den siste uka tatt i betraktning. Ser dagsformen an:-)

   Slett
 4. masse, masse, masse lykke til! du kommer til å løpe langt med et smil om munnen og målchampisen venter på deg - velfortjent - etter målgang. heia :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) Gleder meg masse til målchampis, som jeg skal forsyne meg godt av...

   Slett
 5. Takker for nok en god inspirasjon til og vurdere maraton.
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Håper du gjør alvor av vurderingen din:-)

   Slett
 6. Tvi, tvi, du har "heile kontrollen". Gleder meg til løpsrapport!

  SvarSlett
 7. Lykke til! Dette kommer nok til å gå strålene=)

  SvarSlett
 8. Masse masse lykke til - dette blir sikkert en helt fantastisk opplevelse. Gleder meg masse til å høre om den !!!!

  SvarSlett
 9. Å dette blir SÅ BRA!!! :-) Masse lykke til; nå skal du få belønningen for alle timene med trening!!

  SvarSlett
 10. Hej! Tillykke med dine marathons! Kan se på billedet fra New York, at du bruger sikkerhedsnåle på dit startnummer. En alternativ løsning er SportsMagneter, så slipper du for huller i trøjen og du er sikker på, at dit startnummer sidder fast hele vejen i mål!

  Læs mere på www.SportsMagneter.dk

  Held og lykke med dine fremtidige løb.

  Hilsen
  Brian

  SvarSlett