lørdag 14. april 2012

To flotte damer

De to siste dagene har jeg hatt to flotte løpeturer med to flotte damer; Anne og Janne. Fredag ble det, en for meg, rask tur rundt Stokkavannet - 8.04 km på 40.41 min er jeg godt fornøyd med, hendelsen tidligere i uka tatt i betraktning. For de som tror Stokkavatnet i Stavanger er 8,2 km så var det ikke det Garmin registrerte fredag, iallfall.  8.04 fra A til A på mi klokke.

 Anne, som har løpt London maraton to ganger før og er "veteran".

Begynte rimelig kjapt, med å ligge godt under 5.00 i snitt, og omtrent halvveis sendte jeg løpepartneren avgårde, og saktnet tempoet til rundt 5.05-5.10 per km. Helt passe og i tråd med planen for neste søndag.

 Litt mindre svimmel enn i dagene før. Formen er i ferd med å normalisere seg, selv om det fortsatt "gynger " litt når jeg går.


Lørdag var det ny løpeavtale, med Janne, som også skal til London neste helg. Vi har holdt det gående annenhver uke gjennom flere måneder, med variasjon fra intervaller til lang langtur på 33,8 km.

Løp rundt samme vann som dagen før, men startet et annet sted og løp motsatt retning av fredagen. Forhåndsbestemt hastighet var 6.00, i dag skulle beina bare få en lett gjennomgang. Nesten 57 minutter senere hadde vi mila unnagjort, med snittfart 5.42. 

 Janne er maratondebutant, men har mange kilometre i beina og er kanonklar for London om åtte dager.

 Fornøyd etter dagens 10 km-gikk veldig lett, beina kjennes klare ut nå.

Alltid greit å få lufet noen tanker om det som skal skje 8 dager fram i tid. Hvor mange YT skal med i kofferten og når må man stå opp for å få i seg nødvendig føde. Dessuten er det viktig å diskutere hvilken kjole som passer best til maratonbanketten søndag kveld, om det er den lille sorte eller om vi finner en i knallfarger på en den planlagte shoppingoppladningen.På vei hjem, kjørte jeg forbi historiske «Sverd i fjell» ved Hafrsfjord. I år 872 samlet Harald Hårfagre Norge til ett rike akkurat her, og et er yndet utfartssted for mange - spesielt når sola skinner som i dag.

Var det her Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike i 872?

11 kommentarer:

 1. Heisann, bra du føler deg mindre svimmel. Det hørtes ikke bra ut det der. Dere er heldige som har slike flotte områder og løpe i. Det blir spennende å se hvordan opplevelsen bli i London, dere kommer til å få en kjempe tur.
  Lykke til og jeg ønsker dere god fart på både shopping og løp :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mange vann å løpe rundt her i distriktet. To av dem har jeg i gå- og løpeavstand, de tre andre må jeg kjøre 15 min til, men det er det verdt. Svimmelheten kommer og går, men det er ikke som om rommet flyter rundt, mer som gynging når jeg går. Det er bedre å løpe, tro det eller ei. London blir spennende, men for min del blir det å se dagsformen an og ta det derfra. En opplevelse blir det uansett. Har planer om ytterligere to maraton i løpet av 2012, så jeg får sjansen igjen:-)

   Slett
 2. Fine oppkjøringsøkter dette. Godt å kjenne at formen er på plass, der den skal være nå når bare en skarve uke gjenstår. Svimmelhet høres ikke bra ut. Regner med at du lytter til kroppen og ikke tar noen overdrevne sjangser. London marathon føles HUUUUGE nå, men i den store sammenheng er det jo ingenting - sånn egentlig... Men dette går veien. Nå holder vi oss friske og raske og skadefrie helt frem til målstreken - and beyond! :cD

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser dagsformen an, ja:-) Men det vil helst gå godt. Tenker på hvor mange ganger jeg har løpt lange turer i bra tempo, og hvis jeg må skru ned farten litt, ja, så må jeg det. Jeg får bare en litt annen inngang enn jeg hadde tenkt for bare en uke siden. Men legene sier dette er helt greit, så da stoler jeg på det. Ikke alle som får CT-sjekk av hodet, samt EKG og masse andre tester som viser at jeg ikke er syk. Svimmelhet er ubehagelig, men ikke farlig - heldigvis:-)

   Slett
 3. Hei!
  Jeg har nettopp oppdaget bloggen din, og lest litt gjennom den(for å oppdatere meg litt, hehe). Jeg har nemlig funnet ut, at jeg har lyst å satse på (halv-)maraton til høsten, og ble derfor veldig glad for å finne en "lokal" blogger som driver med løping! (Kommer fra Nærbø).
  Det jeg lurte litt på, var hvordan du måler "løpefarten" du skriver at du har når du løper? Og er det "samme type fart" som det som er når vi løper inne på tredemølle?

  Hilsen en fersking i gamet(Guro)! :)

  SvarSlett
 4. Hei Guro:-)

  Jeg har pulsklokke med GPS som måler fart og lengde kontinuerlig, veldig motiverende. I forhold til tredemølle er det samme fart, men jeg klarer f eks aldri å løpe m 12 km/t i snittfart i en time på mølla, mens det ikke er noe problem ute:-) regner med det skyldes at underlaget på mølla gir motstand om du skjønner hva jeg mener.

  Kjekt å høre at du satser på halv- eller helmaraton i høst, det er alltid kjekt å ha et mål med treninga. Det gjør øktene mer lystbetonte synes jeg.

  Lykke til framover:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg jobber forresten på Bryne, og er mye på Jæren. Mange flotte steder å løpe der. Pleier av og til løpe til eller fra jobb, samt ta Frøylandsvatnet en runde:-)

   Slett
 5. Hei igjen!
  Tusen takk for svaret ditt. Tror kanskje jeg skjønte det.. Vil det si at det er "lettere" å løpe fort på mølla, i forhold til ute? Fordi mølla på`n måte gjør det tyngre å løpe? (...)
  Uansett, så gleder jeg meg til været blir varmere, og mindre vind , sånn at jeg kan løpe mer ute. Da det er det jeg liker best, det er så kjedelig å løpe inne. Samt at jeg føler underlaget(grus) er bedre for beina :)

  Kanskje du kunne laget et innlegg en gang du har tid, over gode "løperunder" du har gjort deg opp en mening om?

  Hilsen Guro

  SvarSlett
 6. Det skal jeg gjøre:-) jeg synes det er lettere å løpe fort ute enn på mølla, fordi mølla gir motstand idet jeg skyver fra med beina.

  Eks 12 km/t ute blir for meg 10,5 km/t på mølla

  SvarSlett
 7. Rundt Stokkavannet har jeg også løpt en hel del (svigers bor rett rundt hjørnet). Mine målinger viser stort sett 8.2-8.4 km, men disse klokkene lever sitt eget liv fra tid til annen. Uansett er det en fin tur, ganske krevende bakker her og der, så 40 minutter er jo en knalltid.
  God oppladninguke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda,jeg var brukbart fornøyd, og ikke var jeg sånn kjempesliten heller, bare sliten:-) Gi lyd neste gang du er i nærheten, så stiller jeg opp på en runde eller to:-)

   Slett