mandag 21. oktober 2013

Løping og rulleski

Søndag skulle egentlig ha vært en hviledag, men når den ene 10-åringen spør om jeg vil løpe ved siden av mens han går på rulleski, så kan jeg ikke svare nei... Turen skulle gå fra Sandnes til Hommersåk (for de lokalkjente), en 14 km lang strekning. Fra oss og til mormor og morfar, som altså bor på Hommesåk,  er det litt kupert, så vi ble enige om at hvis han klarte 10 km var det veldig bra.


De første to kilometrene går i svak oppoverbakke, og på km-tiden på klokka, stod det mellom 6.10-6.20. Vi fortsatte til 3,5 km, hvor det ble et halvt minutt stans for å innta litt væske, og la avgårde over ei 2-3 km lang slette. Da kom en bratt nedoverbakke, men mora har tydelig undervurdert sønnens balanse, for dette gikk jo som en lek nedover. Den påfølgende motbakken ble nok litt tyngre, men det gikk. Så var det ny drikkepause, denne gang var det morfar som langet, og da var det nesten så poden hadde lyst til å stoppe (8.7 km). Etter en liten pep-talk og hellig overbevising at det å sette seg inn i en varm bil, føles så mye bedre hvis man gjør det man har planlagt. Det ble 1300 meter med motbakke, fullført med vekselvis litt dytting og litt selvgåing. Å telle lyktestolper hjelper dessuten på tempoet:-)Sist uke ble for min del tilbakelagt med 61, 6 km på samvittigheten. Nå er det inneværende uke, samt neste, totalt seks økter som gjenstår før gjensynet med startstreken i Staten Island.

Startnummer 8411 
2 kommentarer:

  1. Rulleski kan være skummelt. Jobber på sykehus har sett barn som datt nedover bakken ;) men så lenge man kan det... og så lenge det går på sykkelvei så er det vel ypperlig trening. Alle skiløper er så god i løping! Jeg skal følge med deg på NY marathon hjemmefra. En gang til lykke til

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, Ania:-) Jeg har ikke store forhåpninger om persing i NY, til det er løypa litt for hard og det går så tregt i starten (som man må løpe inn). Men en opplevelse blir det uansett:-)

      Slett