søndag 22. september 2013

Asics-junkie

Jeg tror aldri jeg vender bort fra Asics som løpesko. Sverger til DS Trainer og Kayano, som jeg bruker om hverandre. Har prøvd Nike Lunareclipse og Adidas Boost, men vender alltid tilbake til Asics.

Så da jeg skulle innom og titte på NY Marathon 2013-kolleksjonen, ble jeg glad da denne fargerike modellen dukket opp.I skrivende stund er det seks uker til jeg står på startstreken i Staten Island. 42 dager, det betyr 39 dager til avreise. Skrekkblanda fryd, er jo ikke mer enn 3 uker siden sist helmaraton ble fullført, men tror 9 uker skal gå greit - én ting er hvis man løper styggfort (for meg er det under 3.30), en helt annen når målet igjen er å løpe under 4 timer (helst 3.49).5 kommentarer:

 1. Jeg har nylig kjøpt meg mine første Asics og skal smått men sikkert begynne å løpe mer med disse enn mine Nike. Har vært en nike fan i alle år og kjenner at det er rart å bruke noe annet... meeeeen nå løper jeg såpass mye at jeg trenger å bytte sko og sørge for at alt er riktig. Skal en tur på Løplabbet i oktober for å sjekke hvordan jeg løper også.

  Hvor lenge syns du det er viktig å løpe med nye sko før man stiller i et løp?

  Fortsatt god søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ville ha løpt minst 5-6 turer med nye sko, tror ikke du trenger så mye mer, spørs hvor langt:-)

   Slett
 2. Hei. Lurer på om du har gode forslag til turoperatører på maratonreiser. Har søkt litt på nettet, og finner bl.a. Sport og helsereiser, og Springtime. De har kanskje lang og god erfaring alle de som arrangerer reiser. (Ellers hadde de vel bl.a. ikke klart å få billetter til NY bl.a.?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har reist fem ganger og har brukt Rogaland Marathon Tour som arrangør og har vært veldig fornøyd. Kjenner ikke til Sport og helsereiser, men Springtime har iallfall et godt rykte på seg, de også.

   Slett
 3. Kayano er i kategorien "mye sko" og "tradisjonell" og selv om jeg ikke lenger løper i Kayano så er jeg def. i kategorien "som liker mye sko" ;-) For Nike Eclipse er også en tradisjonell sko og jeg har jo de siste årene sverget til den. Jeg vet ikke hvorfor men jeg føler i alle fall ikke at jeg MÅ ha en lett sko til mengdetrening og jeg føler at det er behagelig å løpe med "mye sko". Noen vil vel tenke at det kan være dirkte skadefremmende å løpe med slike tradisjonelle sko med mye demping men jeg vet ikke om jeg er enig.... For de siste årene har det vært mye "dytting" over på lettere modeller og jeg får alltid følgende kommentar når jeg handler "men du er jo en lett løper så kanskje du skulle hatt en sko som er litt lettere???". Ikke vet jeg men jeg tester nå ut Adistar Boost (Energy Boost like jeg IKKE!) som er mindre dema så får vi se om beina mine fikser det. Gjør de ikke det så får jeg bare finne en mer tradisjonell sko. Uansett: det er litt godt å lese at det er fler enn meg som sverger til den tradisjonelle skoen!! Skulle gjerne likt å vite om der har vært noen studier som sier noe om skadefrekvensen ved bruk av tradisjonelle versus lettere sko blant mosjonister; men det er kanskje ikke så lett å måle.... God helg ;-)

  SvarSlett