tirsdag 9. juli 2013

Dag 4

Av fire morgener på Antiparos, har det blitt full pott. Jeg har vært ute på en kort, halvrolig løpetur hver morgen. Har prøvd meg fram i et par ulike løyper, og løpt 7-8 km med rundt 5.35 i snitt de siste dagene. Dels fordi det er så varmt, og dels fordi dette for meg dreier seg om ren vedlikeholdstrening i komfortsonen.Som regel klarer jeg å være ute av døra kl 8.15, men det har også drøyd til 8.30. Faktisk går det greit å løpe 7-8 km i 24-25 grader uten drikke. Det kjøper jeg på den lokale sjappa som ligger 100 meter før hotellet jeg bor på. Da glir sportsdrikken ned på høykant.

Ser for meg at jeg kommer til å ta meg ut stort sett hver dag, men nå er problemet svett treningstøy som jeg ikke får vasket - satser på at biotex gjør susen og at det lukter sånn nonelunde anstendig når jeg legger av gårde i morgen tidlig.

Siden jeg er alene på ferie med to 10-åringer, er morgenen den eneste sjansen jeg har for å komme meg ut på løpetur. De er heldigvis syvsovere, og har ikke våknet når jeg kommer tilbake.Ellers nytes feridagene med frokost på fortauskafé, bading og soling, og sli blir de neste 16 dagene også. De 9 siste dagene skal tilbringes på Kreta, og der har min far ordnet løpeavtaler sammen med to greske maratonløpere, meg meg i midten sånn nivåmessig. Kan bli spennende:-)4 kommentarer:

 1. Ser ut for at du har lagt opp til en flott ferie for deg og guttene...slike velikeholdsøkter er mer enn nok til å opprettholde formen...jeg kjørte samme opplegg som deg på min ferie...ut dørene på morgenen mens minstemann sov, og en rolig komfortrunde på 45-50 min...jeg hadde også noen "fridager" innimellom...misunner deg møtet med de greske "gudene"...Ha en flott ferie!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hatt det veldig fint, mange løpeturer har det blitt. Annerledes å feriere i Hellas enn i Spania, men det har vært tre fine uker, der jeg ikke har gjort så mye annet enn å løpe, sole meg og bade:-)

   Slett
 2. Heia deg fordi du er så flink til å trene i ferien:) jeg har for første gang meldt meg på Stavanger ( halv ) maraton *stolt* driver med " husmor" jogging til vanlig. Har begynt å jogge meg "opp" til den store happeningen nå, med økter rett over mila:) har du noen gode råd til en glad amatør? Klarer å ligge på rett under en time på 10 km. Du er en stor inspirasjon, og det er kjekt å følge deg på instagram! God ferie videre med twinsa dine:)
  Linn H.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord. Jeg ville prioritert intervall-trening en gang i uka, løpt ei økt, type 10 km, samt løpt ei økt på 13-15 km i rolig tempo - hvis du løper tre ganger i uka, da:-) Har du løpt flere turer på 15 km, løper du uten problem 21 km også når det gjelder i slutten på august. Masse lykke til framover:-)

   Slett