mandag 29. juli 2013

Oppkjøring i gang

Dag 1 på vei mot et nytt maraton. I skrivende stund er det 14 uker til, og det skal være tilstrekkelig lang tid, så lenge jeg ikke har hatt særlig pause fra løpinga siden forrige maraton i London i slutten av april. Fire dager uten løping er vel det meste jeg har bevilget meg fri, så det er overhodet ikke snakk om å starte fra scratch.Vel, som jeg skrev i et av de foregående innleggene, er planen å prøve å holde meg til tre intervalløkter i uka, samt plusse på med en 10-12 km tur og en langtur utenom. I tillegg MÅ jeg nok sette av litt tid til styrketrening for beina. Enn så lenge, har jeg planer om å gjøre enkle, men effektive øvelser hjemme, etter endt løpetur. Jeg er ikke klar for å kjøre ned til treningssenteret etter at løpinga er unnagjort...Mulig det blir lettere når høstmørket setter inn og jeg sannsynligvis kommer til å legge ei intervalløkt innendørs.


I dag stod kortintervall på planen. Før jeg løp ut bestemte jeg meg for 10x2 minutter med 1 min pause mellom dragene. Kjørte først rolig oppvarming med 5.30-5.40 i snittfart per km i et kvarter, før jeg begynte på intervallene, som i begynnelsen lå på 4.20 per km. På de to siste dragene klarte jeg å øke farten, slik at de ble gjennomført på 4.08 og 4.11 i snitt per km. For meg er dette mer enn fort nok og fra å løpe 440-450 meter på de to minuttene, økte jeg til 490-500 meter. Jeg gikk bevisst i pausen, for å klare å holde oppe tempoet (startet å løpe forsiktig de 10 siste sekundene av pausen).Jeg var ikke så heldig med været i kveld, da jeg løp ut, var det litt regn, men etter få minutter høljet det ned i et kvarter, slik at når jeg skulle begynne på intervalldelen, var jeg søkkvåt.. Men - det er bare å venne seg til vestlandsværet, kan ikke regne med like glitrende forhold som har vært de siste ukene, og forholdene jeg hadde under ferieoppholdet i Hellas.Var skikkelig sliten da jeg var ferdig med økta, som ble gjennom ført på 53 minutter, med 9.7 bokførte km. Etterpå er det imidlertid ren endorfinfest og det liker jeg:-)

7 kommentarer:

 1. Hei Trude,jeg er imponert over din innsats og disiplin! Jeg prøver også å få løpt ca 50 km per uke, dog uten noe spesielt opplegg. Her er du en inspirasjon, med dine planer og struktur, jeg har mye å lære.
  Ønsker å løpe en full maraton, og besteme i vår at det skal skje i 2014. Nå har jeg imidlertid fått vondt bak på venstre lår/sete/nedre del av rygg. Det har vart en stund. Jeg kan fremdeles løpe, men mangler kraft i venstre ben. Går utover hurtighet og mengde. Du som løper både langt og fort, har du kjennskap til liknende plager?

  mvh Marianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk ikke vært plaget med noen skader *banker hardt i bordet*. Har du prøvd å variere underlaget og variere skotype? Høres rart ut at du bare har fått det i det ene låret. Ellers har jeg også "småvondter" i nedre del av rygg og sete også, særlig hvis jeg har løpt intervaller - men kanskje det er mer en sånn "sliten" følelse, om du skjønner. Hvis det ikke gir seg, ville jeg kontaktet Stavanger idrettsklinikk, der fikk jeg fantastisk hjelp da jeg fikk to leggstrekker med korte mellomrom for et par år siden. Der får du også kyndig veiledning mtp øvelser som skal redusere og få bort plagene. Lykke til:-) Du kommer langt med 50 km i uka - hvilken maraton har du bestemt deg for. I 2014 blir det Athen på meg:-)

   Slett
  2. Takk for svar!
   Ja, mener selv at jeg er flink til å variere underlag og sko. Får nok søke hjelp, en smule bedre har det blitt, men jeg plages fortsatt. Vet ikke helt hvilket maraton som blir min første, antar det blir noe lokalt - av praktiske årsaker :-)
   Har forresten lyst til å løpet Helteløpet i Telemark i september, har du kjennskap til det?
   God Helg!

   Slett
 2. Hei!
  Det virker som du har en veldig bra plan da! Du er god som løper såpass mye intervall. Jeg burde også løpe mer intervall!
  Har du et ønske om en spesiell tid på din maraton?

  Og om du fremdeles vil løpe en tur med meg en dag hadde det vært hyggelig:-)

  Hilsen Eline

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Eline! Ja, bare si hvilken dag som passer, for meg er det best uka etter neste uke, altså fra den 12-18.august. Bare kom med forslag om tid og sted, så stiller jeg:-)

   Slett
 3. Hei! Så hyggelig! Om det passer for deg kan vi si 12 august på ettermiddagen? Rolig langtur om det er greit for deg?
  Har du en e-post adr som jeg kan nå deg på?
  Ha en super fin dag!
  Gleder meg til å løpe med deg:-):-)
  Hilsen Eline

  SvarSlett