tirsdag 28. februar 2012

Intervalltrening

Noen dager er bare mer stressete enn andre. Våknet opp med tidenes tannbyll og med hoven høyreside fra øyet og ned. Så ille at jeg måtte ha hjemmekontor halve dagen før jeg turte vise meg utendørs. Men rart hva litt sminke og noen Ibux kan gjøre. Hjemme en time senere enn normalt, lekser med twinsa, middagslaging og kompisbesøk. Skuldrene opp under ørene - minst. Men det skal mer til enn et halvhovent ansikt og leksemas til for å skulke unna intervall-avtalen min. 

Annenhver uke trener jeg intervall (noen ganger langtur) sammen med ei løpevenninne, og siden vi begge følger Marius Bakkens program mot London (som nå bare er sju og en halv uke unna), plukker vi som regel et av forslagene i programmet.

«Wear your belief» - liker godt slagordet for Nokes Livestrong-collection, det passet godt i dag.

Vi tar oss selvsagt visse friheter, for det er ikke alltid Bakkens tanker samsvarer med våre ønsker og tida vi har til rådighet. I dag måtte pyramideintervall 1-2-3-4-5-6-5-4-3-2-1 vike til fordel for en annen variant vi liker godt.

Valget falt på 20x2 min, med ett minutts pause mellom intervallene. Deretter jogget vi rolig i to minutter før 10x45 sek til avslutning. I forkant drøyt 3 km oppvarming og 1 km nedtrapping, slik at totalt antall kilometre endte på 11, 3. Ikke verst på en times tid, pausene tatt i betraktning. Siden Garmin-klokkene våre ikke var helt synkroniserte og virket til å være ute av kontroll, løp vi mye på feelingen, og holdt - iallfall kjennes det slik ut nå - et bra tempo.

Fremdeles varmt i Stavanger-traktene, og rundt Mosvatnet i dag var det sju grader, trolsk stemning i skogen med tåka som lå like over bakken og selvsagt vindstille. Som min løpevenninne sa: Det er rett før vi bare kan løpe i t-skjorte, eller i det minste bare ha korte ermer under løpejakken. Herlig. Våren er rett rundt hjørnet.

 NIKE Vapor løpejakke. Har aldri angret en dag på den investeringen - 
en god følgesvenn gjennom sure høst- og vinterkvelder. (Foto: Oddveig Odland)


Enda herligere er det på den 15 minutter lange kjøreturen hjemover, å registrere en haug med joggere langs veiene, og vite at jeg var ferdig med kveldens økt. Vel hjemme vanket Freias 70% kakao med kandisert appelsin - ja, fint skal det være. Og en latte fra Nespresso-maskinen. Couldn´t have live without it.

Smaker godt, men ekstra godt etter en drøy times løping. Anbefales!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar