torsdag 23. februar 2012

Ingen snødronning

...snarere en asfaltprinsesse.

Fra spøk til alvor; jeg har vært på vinterfjellet i tre og en halv dag, og til tross for at særdeles hyggelig vertskap og at sola glimtet til mellom skyene i dag, var det helt greit å dra ned til grønt gress og våt asfalt. At det er 6-7 plussgrader i Sandnes i dag og litt nedbør, er egentlig helt perfekt løpevær, iallfall sammenlignet med slushete smale veier i Sirdal. Vel, løypene tirsdag formiddag var alt annet enn slushete, her snakker man silkeføre og få problemer med å stake forover med smørefrie ski.

Fine løypeforhold i Sirdal, på vei mot Kvæven, tirsdag 21. februar.Det er bare det at jeg ikke finner samme gleden ved klassisk diagonalgang, skøyting, enkel- og dobbeldans i kilometer etter kilometer, som når de samme kilometrene tilbakelegges uten glassfiber og litt for stive skistøvler. Ikke vet jeg forskjellen på grønn (finnes det, egentlig?), blå, rød eller lilla Swix heller. Klister er dessuten seigt og klissete, og det slipper man når man helt enkelt kan snøre på seg nyvaskede joggesko og bare løpe avgårde. 

 Ikke helt misfornøyd i snøen, men...

På ukas fjerde dag har jeg fremdeles tilgode å ta en tur på beina, men den er ikke langt unna. På Bakken-programmet står det 35 minutter lett løp, men regner med å utvide til minst 45 minutter. Kommer vel 8-9 kilometer, og det er helt greit etter noen dager i snøen. Senere i uka står intervaller og en litt lengre tur i moderat tempo på agendaen, samt en 5 kilometers-test...

 Tjolahoppsan. På Ræge-stranden på Sola i 2009. (Foto: Ruben Hestholm, RH Foto)
  

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar