mandag 16. september 2019

Duo-maraton. Sjekk bildene fra et av våre favorittløp.


Det er ikke vanlig at store løpsarrangement har duo-maraton, men innimellom, nedover i Europa, er det en naturlig del av en stor løpsfest.I Annecy, som ligger rundt 40 minutters kjøring fra Geneve, arrangeres et av Frankrikes beste løp - i hvert fall i følge den offisielle kåringen utført av det franske friidrettsforbundet i 2018.

I april er det 15-25 grader i Annecy, litt kaldere om morgenen. Da TH Run Travels AS deltok
i årets løp, var det rundt 10 grader klokka 8, men da sola tittet fram, ble det kjapt rundt 20 grader.

Marathon du Lac d'Annecy tilbyr fire distanser, blant dem duo-maraton. Som navnet tilsier, er det to som må til for å fullføre et slikt maraton, og disse løper da et halvt hver. Tidene hver enkelt får blir offisielt en halvmaraton-tid, mens man i tillegg får en samlet maratontid. Hvor kult er ikke det?

Dette er utsikten fra startområdet

Man starter i Annecy sentrum og løper først en 2 km lang runde før man legger i vei bortover langs innsjøen. Noen steder i løypa er vannkanten en meter unna. Vi løper forbi flere små landsbyer, i retning Albertville - faktisk følger vi deler av den gamle jernbanetraséen. Etter rundt 20 km, dreier løypa litt innover mot et nytt, lite tettsted, og ved 21,1 km er det veksling for de som løper duo-varianten.

3-4 km før vekslingen for duo-maraton, og ca 17-18 km ut i løpya

Den som løper første etappe, setter seg i buss tilbake til målområdet (som er samme sted som start) og er på plass i god tid før makkeren  passerer målstreken, mens den som skal løpe de 21,1 siste kilometrene, selvsagt får transport TIL vekslingsorådet.

I årets arrangement deltok 624 duoer i løypa, altså var det over 1200 løpere som fikk to i ett; halvmaraton-løp og maratontid. I den vanlige maratonklassen, fullførte litt over 3000 løpere. Plusser man på 3000 til som løp 10 km og 1000 som valgte 10 km Nordic Walk-utgaven, får man drøyt 8000 deltakere totalt. 


Når du kommer hit har du løpt 12 km, og har 9 igjen om du løper halv, og 33 om du velger helmaraton.

Hva med å utfordre kjæresten, ektefellen, en venn, søster, bror, mor eller far? 

Her er distanser for enhver smak. Et maraton krever seks måneders forberedelse, mens man fint kan gjennomføre et halvmaraton med tre-fire måneders løpetrening om man er fornuftig og holder seg til tre ukentlige økter. Å fullføre 10 km er for mange også et stort mål, og i Annecy starter løypa med lett nedoverbakke. Motbakker er totalt fraværende på alle distanser, og traséene går langs Europas reneste innsjø.

Du løper omtrent i vannkanten i store deler av løypa

Vi har løpt maratonløypa og testet ut 10 km på trening og garanterer at du ikke støter på en eneste motbakke. Faktisk er høydemeter-forskjellen under 40 meter totalt på maratondistansen, som i praksis er paddeflatt. De som løper halvmaraton, får selvsagt halvparten, da de to halvdelene så å si er identiske.


Etter å ha besøkt byen fire ganger på 12 måneder, er vi helt forelsket i stemningen, de koselige bygatene, og atmosfæren som råder i målområdet, i en park like ved innsjøen, omtrent midt i sentrum.

TH Run Travels As arrangerer tur til Annecy fra 17. - 20. april og har forhåndsreservert startnumre til samtlige distanser.Ønsk våren velkommen i Alpenes Venezia.For mer informasjon om turen (pris, hotell, reisetidspunkt etc.), send en mail:

post@thruntravels.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar